TV: Øksetyve hærger shoppingcenter på motorcykler

Stærkt bevæbnede røvere fræsede gennem indkøbscenter på motorcykler

  • Videoen kan desværre ikke vises
1/5
Næste »

Kunderne i det britiske shoppingcenter Brent Cross i London fik sig et shok tidligt mandag morgen.

Præcis klokken 10.15 drønede en seks mand stor gruppe pludselig gennem shoppingcentret på tre motorcykler, bevæbnet til tænderne med køller og økser.

- Det var uvirkeligt og som om, jeg var midt i en drøm. Jeg tog et billede, mens de kørte imod mig. Det var som taget ud af en James Bond-film, siger Rick Treister på 48 år, som nåede at tage et billede af røverne med sin mobiltelefon.

'Mit hjerte hamrede'
En af røverne kørte på en sportsmotorcykel af mærket Triumph Daytona 675, som typisk vejer omkring 185 kilo. Men det stoppede ikke røverne fra at køre op på første sal i centret, som huser 120 butikker. Her stoppede de foran juvelbutikken Fraser Hart, hvor de smadrede vinduerne med køller og gik i gang med at tømme butikken for værdigenstande.

- Vi kiggede ud og så seks mænd, to på hver cykel, trække op udenfor Fraser Hart. De trak økser og gik ind i butikken, hvor de sagde, at alle skulle holde sig tilbage, siger øjenvidnet Claire Smalley til BBC.

- Det var meget skræmmende. Jeg kunne ikke tro mine egne øjne. Alle andre butikker lukkede pludselig deres skodder ned, så vi blev låst inde i et stykke tid. Mit hjerte hamrede, siger Sue Bangs, som også var vidne til det dramatiske røveri.

Flere af vidnerne fortæller, at de så røverne stjæle Rolex og Cartier ure.

Sorte visirer
Det har indtil videre ikke været muligt at få en beskrivelse af røverne, som alle bar mørkt tøj og hjelme med sorte visierer. Det lokale politi leder derfor desperat efter vidner.

- Vi hører gerne fra alle, som kan have set noget fra episoden i shoppingcentret, som kun netop havde åbnet sine døre for de første kunder, og fra alle, som kan have set røverne køre fra stedet, lyder det fra den lokale kriminalkommissær Mark Strugnel.

De tre motorcykler blev fundet et kvarter efter røveriet

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Besøg Malene i Igaliku via computer
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
Videnskabsmarch gennemført i Kangerlussuaq
Hvem laver Aasiaats flotteste sneskulptur?
Ordet eskimo er forbeholdt eskimoer
Kitesurfing på grønlandsk isbjerg
sermitsiaq.ag