TV: Danske studerende advares mod ritualdruk

I England vil et universitet sikre sig, at blandt andet ikke danske studerende ikke deltager i druk, som er en stor del af den engelske kultur SE TV-KLIP

1/2
Næste »

Vi har regler og traditioner for at drikke - men du behøver ikke deltage.

Det er budskabet i en video produceret af Cambridge University i England, som skal sikre, at udenlandske studerende - herunder danskere - ikke føler sig pressede til at drikke alkohol til de segner, når de starter på universitetet.

Se hele videoen herover.

Pub er en del af hverdagen
Men at gå på pub er en lige så stor del af den britiske kultur som at følge med i forelæsningerne. Alligevel skal ingen føle sig tvunget til at deltage i de ugentlige udskejelser.

Læs også:

Skærmbillede 2012-10-01 kl. 12.48.51 TV - 1. okt. 2012 TV: Indlagt efter druk i Kongerne af Rømø

Videoen kommer mindre end fire måneder efter, at billeder af Cambridge-studerende, der løber nøgne rundt, kaster op og tisser i potteplanter blev offentliggjort i den britiske presse, skriver Daily Mail.

Men det billede ønsker universitetsledelsen nu at ændre på og har derfor brugt mere end 27.000 kroner på at producere filmen.

Læs også:

Se også: Børn lider alvorligt under forældredruk

Danskerne er europamestre
Herhjemme er spørgsmål om unges alkoholvaner i forbindelse med videregående uddannelser ofte til debat. Og efter danske unge - ligesom de engelske - har hældt så meget alkohol indenbors, at de ikke længere kan styre deres lemmer, så har næsten alle gymnasier i dag en alkoholpolitik. 85 procent af gymnasierne forbyder for eksempel alkohol på introture.

Læs også: Se også: Øl har gyldne dage i USA Øl har gyldne dage i USA

Men det er langt fra nok. Så sent som i sidste måned var Sundhedsstyrelsen ude og advare om, at elever udsættes for et 'massivt drikkepres' på ungdomsuddannelserne.

Stod det til Sundhedsstyrelsen og Lægeforeningen, så blev der slet ikke udskænket alkohol til elever under 18 år til fester på ungdomsuddannelserne. Men det er kun et mindretal af uddannelserne, som følger anbefalingen, fremgår det af en rundspørge Politiken Research har foretaget blandt 97 uddannelsesledere.

Til avisen sagde Lægeforeningens formand Mads Koch Hansen også, at danske unge har europarekord i at drikke sig fulde, og at problemet er så omfattende, at man bør skride ind med et forbud.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Voldelige partnere vil have hjælp
De unge trænger til et flirtekursus
Danmark stadig ansvarlig for forurenet havmiljø
Miljøvenlig udvikling for folk i arktisk
Derfor overlevede fortidsfolket på isen
Nuuk-krimi hitter i udlandet
sermitsiaq.ag