Samfund

'404'-fejlsider skal finde forsvundne børn

'Døde' links på nettet skal nu bruges til at efterlyse forsvundne børn

  • Screenshot fra notfound.com med eksempel på den type efterlysning, man vil kunne se på 404-siderne. Her med den forsvundne Madeleine McCann.
Screenshot fra notfound.com med eksempel på den type efterlysning, man vil kunne se på 404-siderne. Her med den forsvundne Madeleine McCann.

Vi har formentlig alle prøvet irritationen over at søge efter en hjemmeside og så blot få beskeden 'HTTP 404 - File not found'. Nu kan de døde links få en funktion og bruges til at hjælpe med at finde forsvundne børn. Det skriver BBC.

Projektet hedder 'NotFound' og er skabt af 'Missing Children Europe', 'Child Focus', 'Den Europæiske Sammenslutning for forsvundne og seksuelt misbrugte børn ' og adskillige andre europæiske organisationer.

Ideen er, at der, i stedet for den velkendte tekst, kommer et billede og detaljer omkring et af de mange forsvundne børn, der er efterlyst, med oplysninger hvor og hvornår barnet er forsvundet og et telefonnummer, man kan henvende sig til med oplysninger. 'PAGE NOT FOUND, NETIHER IS MADELEINE MCCANN', lyder teksten på et af efterlysningerne.

Folk og firmaer med hjemmesider kan enkelt registrere deres side på projektets hjemmeside, og hver gang der så kommer en 'Page Not Found'-vindue op, vil man i stedet hjælpe med at sætte fokus på børn, der måske har været forsvundet i årevis og er gledet ud i glemslen.

- Ideen med at integrere efterlysnings-beskeder med 404-sider virkede interessant for os med det samme. Vi kigger altid efter nye kommunikationskanaler for at distribuere beskeder om forsvundne børn og øge chancerne for at få dem hjem, siger Francis Herbert, generalsekretær i 'Missing Children Europe' i en pressemeddelse.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Højesteret: Fjernelse af bryst var i overensstemmelse med regler
Tele-Post vil give mobilkunder højere hastigheder
Sioux: Vi kæmper videre
203 lejere blev smidt ud af deres lejeboliger i 2016
Nederlag ved Standing Rock
Polar Nanoq forlader Island
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen