Samfund

Ruslands kirke beder Pussy Riot angre

Ruslands ortodokse kirke antyder, at benådning er mulig, hvis de tre dømte Pussy Riot-medlemmer angrer.

  • Foto: AP
Foto: AP

Medlemmerne af aktivistgruppen Pussy Riot bør vise anger for den politiske protest, de gennemførte i en af Moskvas store kirker tidligere på året.

Den opfordring kommer fra Ruslands ortodokse kirke dagen inden, at en domstol i Moskva tager hul på de tre dømte Pussy Riot-medlemmers appelsag.

- Kirken ønsker oprigtigt anger fra dem, der har vanhelliget et helligt sted, og det vil afgjort gavne deres sjæle, siger Vladimir Legoida, en fremtrædende talsmand for kirken.

- Hvis nogle af de dømtes ord viser anger, ønsker vi, at det ikke går ubemærket hen, og at de, der overtrådte loven, får en chance for at rette op på det, tilføjer talsmanden.

De tre dømte kvinder - Nadesjda Tolokonnikova, Jekaterina Samutsevitj og Maria Alekhina - gennemførte deres happening i februar i Moskvas Frelserkirke.

Her afbrød de gudstjenesten og fremsagde - suppleret med dans og sang - foran alteret en såkaldt punkbøn til jomfru Maria, som de bad befri Rusland for Vladimir Putin.

Han var på det tidspunkt præsidentkandidat og vandt valget måneden efter.

De tre kvinder blev i august idømt hver to års fængsel for det, domstolen betegnede som "hooliganisme motiveret af religiøst had".

Også på det tidspunkt udsendte den ortodokse kirke en meddelelse, hvor kirken antydede, at præsterne ville gå ind for benådning eller nedsat straf til de tre dømte, hvis de ville erklære sig skyldige og angre deres handlinger.

En advokat for de tre Pussy Riot-medlemmer afviser, at hans klienter vil erkende at have begået en forbrydelse og angre.

- Det vil afgjort ikke ske. Vores klienter vil ikke indrømme skyld. En opfordring til det er meningsløs, siger advokaten, Mark Feigin.

Dommene over de tre unge kvinder er blevet kritiseret af en række vestlige lande og menneskeretsorganisationer, som har stillet spørgsmålstegn ved domstolenes uafhængighed.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere