Samfund

Sms-sexsag dyr affære for privatskole

Ådalskolen i Bellinge på Fyn vil have ro efter sex-sag, der koster både elever, ledelse og et anséeligt beløb

  • Forældre, elever, ansatte og ledelse ved Ådalens privatskole i Bellinge på Fyn ønsker ro om sms-sexsagen. (arkivfoto Thomas Borberg)
Forældre, elever, ansatte og ledelse ved Ådalens privatskole i Bellinge på Fyn ønsker ro om sms-sexsagen. (arkivfoto Thomas Borberg)

Prisen synes at stige og stige - både menneskeligt og i kroner og ører - efter at Fyns Stiftstidende i de seneste uger har sat kritisk fokus på sagen om en mandlig lærer, der igennem et par år har sendt afskillige sms´er med seksuelt indhold til to nu tidligere pige-elever på Ådalskolen i Bellinge på Fyn.

- Jeg tror, jeg har det som de fleste på skolen, når jeg siger, at nu vil jeg bare gerne videre. For mig personligt var han en af de bedste lærere på skolen, siger en dreng til ekstrabladet.dk, som havde den populære underviser til to fag, indtil han blev afskediget for få uger siden.

Tonen er enslydende hos forældre og skolebestyrelsesmedlemmer - de vil ikke udtale sig yderligere, men i stedet lægge sagen bag sig til gavn for skolens øvrige elever og ansatte.

De andre børn skal nu ha´ ro
Pernille Kjær Stenstrøm er kun en af flere forældre, der meldte sin datter ud af 9. klasse i protest over, at den nu tidligere skoleledelse i første omgang valgte at beholde læreren. 12 af de 20 elever, som skulle udgøre friskolens 9. klasse er væk. I alt 16 elever har inden for de seneste uger forladt skolen, som derfor må nedjustere budgettet med 500.000 kroner over de to kommende regnskabsår.

- Af hensyn til mit andet barn, en søn i 5. klasse, ønsker jeg ikke at sige mere om det her. Min sidste bemærkning er, at jeg fastholder udmeldingen af min datter fra 9. klasse, og at jeg er chokeret over, hvordan den tidligere ledelse håndterede sagen, siger Pernille Kjær Stenstrøm til ekstrabladet.dk. Det sidste henviser til hendes - og andre forældres - tidligere kritik af, at både skoleleder Ole Olsen og skolebestyrelsesformand Pia Bøg Madsen forholdt sig passive, indtil Fyns Stiftstidende og andre medier begyndte at omtale sagen for få uger siden.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ny anmeldelse af lærer for sex-sms'er

Ramaskrig
Sms-sexsagen eksploderede, da den tidligere skoleledelse torsdag før årets skolestart meddelte, at læreren havde fået en advarsel, men at der ikke ville ske yderligere i sagen. På det tidspunkt kendte forældre og offentlighed kun til den ene sag med en dengang 14-årig pige, som for to år siden i en flere måneder lang periode modtog afskillige lumre sex-sms´er.

Meddelelsen fra skoleledelsen vakte et ramaskrig og fik et andet forældrepar til at råbe op, idet de på vegne af deres dengang 16-årige datter i juni 2011 var gået til skoleledelsen med en lignende oplevelse med den samme lærer.

Fyns Politi undersøger nu de to tilfælde, hvor pigerne bl.a. er blevet opfordret til at sende nøgenbilleder af sig selv til læreren. Der rejses formentlig sigtelse mod læreren i den nærmeste fremtid.

Det har tirsdag ikke været muligt at få en kommentar fra skoleledelsen.

LÆS OGSÅ:

Se også: Ledelse går efter lærers sex-sms'er til elev

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Ungdomshøjskole, fjeldbørnehaver og løse hunde
Vittus indbød USA til øget samarbejde
De vil volden i forkøbet
Arktisk topmøde om langsigtet økonomisk samarbejde
Valgkandidater fra IA vil arbejde for Arktisk Zoologisk Have
Lær at tage fede billeder i Sisimiut
sermitsiaq.ag