Samfund

Ekspert: Det er synd for Vollsmose

Michael Gravesen, der arbejder i den berygtede bydel Vollsmose, ærgrer sig over de seneste dages ballade omkring bydelen

  • Politiet rykkede talstærkt ind i Odense-bydelen mandag aften på grund af voldsomme uroligheder. (Foto: Nicolai Brix)
Politiet rykkede talstærkt ind i Odense-bydelen mandag aften på grund af voldsomme uroligheder. (Foto: Nicolai Brix)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

- Brandærgeligt. Så kort lyder meldingen fra sekretariatschef Michael Gravesen, der arbejder med byplanlægning og sociale projekter i Vollsmose efter, at en gruppe skød efter en 26-årig mand og efterfølgende trængte ind på Odense Universitetshospital og raserede flere rum.

Læs mere:

Se også: Rasende bøller løb lige forbi skudofferet

Læs også:

Related content

Sekretariatschefen fortæller at den gruppe af unge, der gør det svært for resten af Vollsmose, er totalt udenfor rækkevidde. og at der er gjort alt for at få dem integreret og få dem vendt mod kriminalitet. Det er kriminelle personer, der sætter sig udenfor samfundet ligesom for eksempel rockere gør det.

Kigger ikke efter øjenfarve
- Vi må bare erkende, at det er meget svært for myndighederne at gøre noget i dette tilfælde. Men igen skal jeg understrege, at det en meget lille gruppe, siger han. Han har taget til efterretning, at politikerne ofte trækker indvandrer - og integrationskortet, når der sker optøjer, som dem, der skete i Odense forleden.

- Men her i Vollsmose ser vi altså alle folk i øjnene - og vi kigger ikke på hvilken øjenfarve, der møder os, siger han og fortsætter:

- Grunden til dette især er ærgeligt er, at det faktisk går fremad for Vollsmose. Der er flere unge, der bliver optaget på uddannelser og der er færre familier, der bliver udsat af deres lejligheder, fordi de faktisk kan klare sig økonomisk. I det hele taget er der gennem lang tid blevet arbejdet med at komme problemerne herude til livs.

Og det går langsomt men stødt fremad. For vi vil simpelthen af med den 'ballademærkat', der nemt bliver sat på os.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Kim Vangkilde
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk