Samfund

Skat politianmelder sig selv i Kasi-sag

Skat vil have politiet til at tjekke, om der er lækket fortrolige papirer til Ekstra Bladet om Kasi-Jesper

  • SKAT politianmelder sig selv i Kasi-Jespers skattesag. (Foto: Jakob Jørgensen)
SKAT politianmelder sig selv i Kasi-Jespers skattesag. (Foto: Jakob Jørgensen)

Skat kan ikke leve med beskyldninger om, at der angiveligt er lækket en stribe fortrolige skattepapirer til Ekstra Bladet om den tidligere smykkemilliardær Jesper 'Kasi' Nielsen.

Derfor har skattemyndighederne nu bedt politiet undersøge, om Skat eller Skatteministeriet har overtrådt deres tavshedspligt.

Læs også:

Se også: Kasi betalte ikke en krone i skat

- Der må ikke stilles spørgsmål ved, om Skat og Skatteministeriet lever op til sin tavshedspligt. Derfor tager vi den slags sager dybt alvorligt, siger koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen, Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De seneste dage er det fremgået af Ekstra Bladet, at avisen har haft adgang til fortrolige oplysninger om Jesper Nielsens og hans virksomheds skatteforhold.

Strafbar handling
Ifølge Jesper 'Kasi' Nielsen selv har han dokumentation for, at det er en navngiven medarbejder, der har lækket papirerne. Han vil derfor onsdag melde den pågældende medarbejder til politiet.

Allerede mandag, da Ekstra Bladet offentliggjorde sin første historie om sagen, begyndte Skat at undersøge, om dokumenterne eller oplysningerne var lækket fra Skat og Skatteministeriet. Undersøgelser er stadig i gang, lyder det.

Læs også:

Ubehandlet webpix Brøndby - 8. aug. 2012 Brøndby: Kasi har ikke betalt alt

- Da overskridelse af tavshedspligten er en strafbar handling, har vi i dag anmeldt sagen til politiet, og vi leverer naturligvis de oplysninger, som kan have betydning for politiets arbejde, siger Jesper Skovhus Poulsen.

Ifølge Ekstra Bladet forbereder Skat en sag mod den omstridte erhvervsmand for en skattegæld på op mod 168 millioner kroner.

Ingen kommentarer
- Vi har ikke yderligere kommentarer, siger pressemedarbejder hos Skat Finn Serup Jensen.

- Men har I en konkret mistanke?

- Jeg har ikke yderligere kommentarer.

Læs også:

30090624 - Ubehandlet webpix - JØRGENSEN JAKOB Samfund - 7. aug. 2012 Kasi-Jesper vil politianmelde ansat i SKAT

- Men har I nogle beviser, eller er det bare en bred anmeldelse?

- Du kan spørge fra nu af og til klokken 21. Vi har ikke yderligere kommentarer.

Mange har set sagen
Vicedirektør i Skat Preben Buckholtz siger til epn.dk, at Skats ledelse tager sagen 'meget alvorligt', som han kalder 'dybt kritisabel', hvis det viser sig, at papirerne stammer fra Skat.

- Allerede mandag morgen, da det gik op for os, at pilen kunne pege på os, begyndte vi at undersøge sagen, siger Preben Buckholtz til epn.dk.

Han understreger dog, at der har været mange personer inde over sagen, heriblandt rådgiverer og Kammeradvokaten. Han vil heller ikke afvise, at en hacker kan have skaffet sig adgang til materialet.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen