Samfund

Steffen Jensen: Jeg lider af depressioner

Steffen Jensen har dækket krige og katastrofer i snart en menneskealder. Men at være vidne til drab, lemlæstede civile og forældreløse børn, har sat sine spor på Mellemøst-korrespondenten

  • Steffen Jensen lider af post traumatisk stress syndrom og depressioner. - Sådan er det, når man laver det, jeg laver, konstaterer udenrigskorrespondenten. Læs hans historie i EKSTRA i dag. (Foto: Thomas Sjørup)
Steffen Jensen lider af post traumatisk stress syndrom og depressioner. - Sådan er det, når man laver det, jeg laver, konstaterer udenrigskorrespondenten. Læs hans historie i EKSTRA i dag. (Foto: Thomas Sjørup)

Utallige gange har danskerne set Steffen Jensen fanget i en krydsild. Med projektiler hvislende om ørerne. Med dræbte og sårede omkring sig. Og hver gang forholder TV2's Mellemøst-korrespondent rolig og - tilsyneladende - upåvirket.

- Fordi adrenalinen pumper i min krop, bliver jeg så klar i hjernen. Jeg ser og oplever alting krystalklart - og jeg føler virkelig, jeg har fod på, hvad der foregår. Det lyder sygt, fortæller Steffen Jensen til i dag i EKSTRA, der har været på besøg hos ham og familien i Jerusalem.

Læs også: Steffen Jensen overfaldet i egyptisk kaos

Men på trods af, at han formår at holde hovedet koldt, når hans liv er i fare, sætter det sig alligevel dybe spor i hans sind at se mennesker blive dræbt, såret og syge i de mange konflikter, der præger hans hood - Mellemøsten.

Så meget, at han, efter at have dækket en krig, konflikt eller katastrofe, bliver sendt til tælling med en depression.

- Jeg har perioder, hvor jeg ikke kan fungere overhovedet. Der kan være uger, hvor jeg ikke kan komme ud af sengen. Og hvis jeg kommer ud af sengen, kan jeg ikke tage mig sammen til at tage et bad. Formår jeg alligevel det, sidder jeg bare og stirrer på telefonen hele dagen - uden kræfter til at løfte den og ringe til nogen, siger Steffen Jensen til EKSTRA.

Læs også: Selvfølgelig bliver jeg bange

Ud over de tilbagevendende depressioner, har Steffen Jensen også indkasseret en diagnose i efterdønningerne af sit arbejde:

- Jeg har post traumatisk stress. Sådan er det. Det kommer bare automatisk, tror jeg, når man laver det, jeg laver. Ser det, jeg ser, forklarer den 56-årige korrespondent, der hverken deler sine tanker og oplevelser med psykologer, venner, familie eller kolleger.

EKSTRA har besøgt Steffen Jensen i Jerusalem til en snak om livet med depressioner, om at sende sine børn i krig, og om at vågne om natten, badet i sved, efter mareridt om nogle af de oplevelser, han har været vidne til. EKSTRA udkommer sammen med Ekstra Bladet hver lørdag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
sermitsiaq.ag