DI: Betalingsring vil kun mindske trafikken med to procent

En betalingsring om København bliver dyr og stort set uden effekt, mener DI

  • En betalignsring om København vil ikke have den store effekt - hverken på trængslen eller miljøet, mener DI. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)
En betalignsring om København vil ikke have den store effekt - hverken på trængslen eller miljøet, mener DI. (Foto: Jens Dresling/Polfoto)

En betalingsring om København vil stort set ikke have nogen effekt. Hverken for trængslen eller miljøet.

Det viser en ny analyse fra DI.

Et af de bærende argumenter for en betalingsring er trængsel. Analysen fra DI viser, at betalingsringen vil reducere trafikken i det indre København med 20 procent, men det indre København dækker geografisk mindre end to procent af det samlede areal i Hovedstaden.

Derfor anser DI en betalingsring som en lokal løsning, der primært dæmper trafikken i city, men kun har en begrænset effekt på indfaldsvejene, hvor trængselsproblemet er størst.

Ifølge analysen fra DI vil trafikken i Hovedstadsområdet som helhed blot blive reduceret med to procent, ligesom det er tvivlsomt, hvor længe effekten vil vare.

I London, hvor man for år tilbage indførte en såkaldt 'congestion charging zone', blev trafikken også i første omgang reduceret med 20 procent, men den er i dag tilbage på samme niveau.

Ringe effekt på miljøet
Et andet argument for at indføre en betalingsring er luftforurening. Den vil dog ikke blive mindsket i samme omfang som trafikken.

Forskellige analyser har vurderet en mindre effekt på luftforureningen på 10 procent i indre København, men Danmarks Miljøundersøgelser har vurderet, at ny teknologi alene de sidste ni år har halveret luftforeningen i København.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
- Landsforsvarer er ikke nok
GME skal levere flere baggrundsoplysninger til VVM
Barskt at være betjent i Grønland
Theresa May opfordrer London til at fortsætte som normalt
Britisk politi har anholdt syv efter angreb i London
Den værste ulykke i Nuuks historie
sermitsiaq.ag