Samfund

Ekstra Bladet Effekten: Hjemmeplejen kom på andre tanker

I august 2010 går Ekstra Bladet ind i sagen om en 85-årig invalid kvinde, som bliver efterladt af hjemmehjælperen i sin lejlighed med gaskomfuret tændt. Hendes liv blev formentlig reddet af et åbent vindue

Den 85-årige, invalide kvinde har Parkinson-syndrom og har i forbindelse med sin sygdom mistet lugtesansen, så hun slår ikke alarm da gassen siver. Det gør hendes datter derimod, da hun kommer på besøg senere på dagen. Det viser sig, at moderen har siddet i fem timer med gassen sivende ud. Den 56-årige datter ringer til Ekstra Bladet og forklarer, at hendes mor gentagne gange er blevet glemt med gassen tændt, efter hjemmehjælperen har været der for at lave mad. De har selv prøvet at kontakte hjemmeplejen i Vanløse for at få en forklaring, men uden held.

Ekstra Bladet Effekten:

Dagen efter at artiklen om den 85-årige er i avisen, kontaktes journalisten af Johan Busse fra Borgerrådgivningen i Københavns Kommune, der vil undersøge sagen. Han finder hjemmeplejen i Vanløses håndtering af sagen helt uansvarlig.

Konsekvensen af sagens omtale i Ekstra Bladet er, at hjemmeplejen i Vanløse pludselig er meget imødekommende over for familien. De undskylder mange gange, og den 85-årige får en ekstra halv times 'kvalitetstid' af hjemmehjælperen. De får også personligt besøg af lederen i den omtalte hjemmepleje. Sammen med familien vil lederen finde en løsning, så problemet aldrig opstår igen.

Ekstra Bladet Effekten, det betyder noget når vi går ind i en sag. Se alle sagerne her.

Ekstra Bladet Effekten: Hjemmeplejen

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Tilskadekommet sømand evakueret ved Tasiilaq
Kim Kielsen til royal middag
Ny formand i Fællesforeningen Inuit
Ungdomshøjskole, fjeldbørnehaver og løse hunde
Vittus indbød USA til øget samarbejde
De vil volden i forkøbet
sermitsiaq.ag