Greenpeace fik hjælp af politiet

Aktivisterne tog imod assistance fra både ordensmagten og Søværnet

  • Det voldsomme grønlandske vejr satte en stopper for Greenpeace. (Foto:Greenpeace)
Det voldsomme grønlandske vejr satte en stopper for Greenpeace. (Foto:Greenpeace)

Politiet i Grønland har i nat anholdt de fire Greenpeace-aktivister, der siden tirsdag, har befundet sig ulovligt ombord på boreriggen Stena Don.

Anholdelserne blev foretaget i forbindelse med, at politiet reddede de fire aktivister op fra deres opholdssted på siden af riggen. Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Der blev sænket kurve ned til aktivisterne, som efterfølgende blev hejst i sikkerhed. Gummibåde med politi og enheder fra Grønlands Kommando sikrede personalets og aktivisternes sikkerhed i det tilfælde, at personer skulle falde i vandet. Hele forløbet var overstået på godt to timer.

Politimesteren i Grønland, Bjørn Tegner Bay, forklarer, at der var tale om kraftige vejrmæssige forhold med bølger på op til seks meter.

De fire anholdte miljø-aktivister er i god behold og er nu overført til byen Aasiaat på den grønlandske vestkyst, hvor viderebehandling af de to sigtelser, de alle er blevet bekendt med, vil finde sted.

Helikopteren som Greenpeace havde med ombord på skibet Esperanza, er nu beslaglagt som bevis og som sikkerhed for bøde- og sagsomkostninger samt til sikkerhed ved et eventuelt erstatningskrav.

En talsmand fra Greenpeace Norden forklarer til ekstrabladet.dk at det hele foregik i god dialog med politiet.

- Det var rent faktisk os selv, der ringede til politiet og forklarede at nu afblæste vi aktionen.

- Politiet vil gerne have det til at lyde som om, at det var den helt store redningsaktion, men det var dem selv der insisterede på hente vores folk op. De kunne godt selv, siger kommunikationschef i Greenpeace Norden, Birgitte Lesanner til ekstrabladet.dk

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere