Samfund

Nu får elefantmanden nyt ansigt

Naboer, venner og bekendte betaler dyr operation, der skal give den 46-årige James 'elefantmanden' O'Neal et nyt liv

En 46-årig mand fra Woodinville i Washington, USA, har hjælpeløst måtte se til, mens hans ansigt langsomt blev vansiret af en enorm svulst, fordi han ikke havde råd til en operation.

Men i takt med at svulsten voksede og begyndte at dække James O'Neals ansigt, gik lokalsamfundet i gang med at indsamle penge til en operation. Nu er der blevet indsamlet mere end en halv million kroner.

- Jeg har aldrig før oplevet en sådan støtte. Jeg er overvældet, siger O'Neal, der til daglig arbejder i det lokale supermarked og af gode grunde er et kendt ansigt i byen.

O'Neal har en genetisk sygdom, der betyder, at godartede svulster vokser ud af nervecellerne. Siden han var barn, har han med jævne mellemrum fået bortopereret fremmedlegemerne, men det kostede hver gang en mindre formue.

- Jeg har altid været interesseret i hans historie. Han har virkelig imponeret mig, siger den 39-årige husmor Katie Knopf, der tog initiativ til indsamlingen og oprettede en hjemmeside om sagen.

O'Neal skal nu snart på operationsbordet og gennemgå en ti timer lang operation. Først skal svulsten fjernes og derefter skal hans ansigt rekonstrueres ved hjælp af plastikkirurgi.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere