Samfund

Misbruger muslimer i politi-sag

NYE ANKLAGER: Laue Traberg beskyldes for at opfinde vrede muslimer til blasfemi-angreb på DR

  • (Foto: Ole Buntzen)
(Foto: Ole Buntzen)
1/3
Næste »
Sag en om de tyve anonyme muslimer, der bruger straffelovens blasfemiparagraf til at politianmelde DR, er i virkeligheden et udspekuleret mediestunt udført af advokat Laue Traberg Smidt.

Så kontant lyder anklagen fra en lang række fremtrædende muslimer, som Ekstra Bladet har talt med.

De har længe undret sig over, at ingen i muslimske miljøer har talt med eller bare kender identiteten på en eneste af de tyve anonyme muslimer, som ifølge Laue Traberg Smidt har henvendt sig til ham og bedt ham om at politianmelde DR for at krænke islam.

Ifølge Laue Traberg Smidt og hans anonyme muslimer har DR gjort sig skyldig i 'næsten kampagneagtigt' at vise klip fra den nu myrdede hollandske filminstruktør Theo Van Goghs kontroversielle film 'Submission'.

Anmeldere findes ikke
- Jeg tror ikke på, at de mennesker findes. Laue Traberg Smidt bruger bare sagen til at profilere sig i medierne, siger talsmanden for Sammenslutningen af Muslimske Indvandrerforeninger, Ahmad Deniz, der bakkes op af blandt mange andre talsmanden for Muslimer i Dialog, Zubair Butt Hussein.

- Det er problematisk, at han på den her måde bruger medlemmer af et trossamfund til at promovere sin egen virksomhed, siger Hussein.

Og Laue Traberg fik da også al den omtale, han kunne ønske sig, da han den 5. december sidste år politianmeldte DR for at overtræde den såkaldte blasfemiparagraf. Det blev omgående Danmarks mest omtalte politisag, og debatten rasede i dagevis. Pludselig var der masser af tv-tid til Laue Traberg Smidt, og i Folketinget opstod på rekordtid et politisk flertal for at afskaffe blasfemiparagraffen.

Politi kender ikke navne
Men en række fremtrædende muslimer undrer sig meget over, at samtlige tyve muslimer ifølge Laue Traberg Smidt har insisteret på at være anonyme.

Af politianmeldelsen fremgår det, at ikke engang politiet kender navnene på de tyve muslimske anmeldere.

Det eneste, advokaten har røbet om sine klienter, er, at de er både lægfolk og imamer, der føler deres tro stærkt krænket - og at de uafhængig af hinanden henvendte sig til ham.

Politiet undersøger stadig, om Danmarks Radio formelt skal anklages for overtrædelse af blasfemi-paragraffen.

Imens spørger de muslimske miljøer sig selv: Hvem er Laue Traberg Smidts tyve muslimer?

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nauja Lynge: Jeg har levet som en hjemløs
Husk nu sommertid
PET søger “arktiske” agenter
National katastrofe
Fiskere bekymret for ulovligt garn-fiskeri
Anklage: Nuuk-borgmester førte alle bag lyset
sermitsiaq.ag