Samfund

I dag er vi alle homoer

Copenhagen Pride kulminerer i dag når den store parade ruller gennem byen.

  • Kulminationen på årets Copenhagen Pride er paraden, som går fra Frederiksberg til Købanhavns Rådhusplads. Her ses statsminister Helle Thorning med blandt andre Frank Jensen og Christine Antorini (Foto: Nikolaj Vraa)
Kulminationen på årets Copenhagen Pride er paraden, som går fra Frederiksberg til Købanhavns Rådhusplads. Her ses statsminister Helle Thorning med blandt andre Frank Jensen og Christine Antorini (Foto: Nikolaj Vraa)

Skulle der stadig findes homoseksuelle, som ikke er sprunget ud af skabet, så er dagen i dag perfekt til at sparke døren op.

For i dag danser og fester det homoseksuelle miljø, når årets parade under Copenhagen Pride finder sted. En begivenhed, der har fundet sted siden 1996.

Navnet dækker over en flere dage lang festival, hvor det homoseksuelle miljø forsøger at sætte fokus på ligestilling for homo-, bi- og transkønnede, som foreningen selv formulerer det.

Det mest kendte fra festivalen er paraden, hvor 87 forskellige grupper i år har tilmeldt sig til at vandre fra Frederiksberg til Københavns Rådhusplads.

Herunder kan du følge med i, hvordan folk på gaden oplever dagen (mobilbrugere klik her):

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Fastelavn for de mindste
Færøsk selskab tjener milliarder på laks
Kommunalt fejlskøn til 60 mio. kr.
Kim Kielsen: Reformerne er på vej
Ung kunstner udstiller i Qaqortoq
18 frivillige fik lov at drømme stort