Samfund

Du indtager verdens farligste stof hver dag

En ekspert mener, at sukker er det farligste stof lige nu og bør komme med stærke advarsler på pakkerne mod at indtage det

  • Saft, energidrik og vitaminvand fulde af sukker er nogle af de ting, vi propper i halsen dagligt - og det er decideret farligt for os. (Foto: Adrian Joachim/Polfoto)
Saft, energidrik og vitaminvand fulde af sukker er nogle af de ting, vi propper i halsen dagligt - og det er decideret farligt for os. (Foto: Adrian Joachim/Polfoto)

Mad og drikke, der fyldt med sukker, bør komme med en sundhedsadvarsel i stil med, hvor farligt det er at ryge.

Det mener den hollandske sundhedsekspert Paul van der Velpen, der er leder af Amsterdams sundhedsvæsen, ifølge Daily Mail.

Han siger sågar, at sukker er det allermest farlige stof i vor tid, hvilket han blandt andet har skrevet på en offentlig sundhedshjemmeside.

- Dette kan synes overdrevet og langt ud, men sukker er det mest farlige stof i denne tid og er let at opnå. Ligesom med rygningsetiketter bør sodavand og søde produkter komme med en advarsel om, at sukker er vanedannende og dårligt for helbredet.

Paul van der Velpen giver samtidig udtryk for, at de overvægtige i dag bliver opfordret til at dyrke masser af motion, men det vil være mere effektivt, hvis deres kostvaner blev ændret.

Derudover har folk svært ved at stoppe med at spise sukker, før deres maver gør ondt, hvilket de ikke har i samme omfang, hvis de spiser fedt eller proteiner, påpeger eksperten.

Og årsagen til dette er simpelthen, sukker er afhængighedsskabende, og det er ligeså svært at stoppe med som for eksempel rygning og alkohol.

Lederen af Amsterdams sundhedsvæsen foreslår derfor, at der kommer samme afgifter og skatter på sukker som cigaretter.

Der er dog umiddelbart ikke udsigter til, at regeringen vælger at indføre dette i Danmark.

Det er nemlig mindre end et år siden, at Helle Thorning og co. fik fjernet den meget omdiskuteret fedt- og sukkerafgift.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Forfatter om Lars-Emil: Han kunne blive ved med at snakke
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
sermitsiaq.ag