Voldsomt pres på Shipcraft

I SØGELYSET: Myndighederne mistænker rederiet for via en snedig selskabs-konstruktion at undgå at betale skat herhjemme

  • Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk har nu været gidsler i 542 dage. (Foto: Abdifitah Farayare)
Søren Lyngbjørn, Eddy Lopez og de fire filippinske søfolk har nu været gidsler i 542 dage. (Foto: Abdifitah Farayare)
1/2
Næste »
Mens offentligheden retter sin vrede mod det kontroversielle rederi Shipcraft, retter myndighederne deres kritiske lup på det sky selskab, der i årevis har tjent millioner på at sejle krudt og kugler for suspekte stater.

Det Hørsholm-baserede rederi, der ejes af den velpolstrede svensker John Arne Larsson, er således både i politiets og Skats søgelys –takket være deres meget opsigtsvækkede måde at drive virksomhed på.

Læs også:

Dagens Schiftcraft konfrontation 6 Juli 2012 Samfund - 7. jul. 2012 Søforklaringer i rederiet: 'Vi kan tage imod en besked'

Svigter sit ansvar
Nordsjællands Politi sidder netop nu og gransker rederiet i forbindelse med en politianmeldelse indgivet af Søfartens Ledere sidste år.

Her har direktør Fritz Ganzhorn for nylig været på besøg hos politiet for at uddybe sin anmeldelse. En anmeldelse, der bunder i, at foreningen mener, at det lyssky selskab svigter sit ansvar i forhold til at gøre alt, hvad der står i dets magt, for at få frigivet Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn.

Læs også:– Vi har oplevet, at mange selskaber forsøger at kanalisere penge ud af landet via et mellemland som eksempelvis Cypern eller Schweiz. Når man på den måde anvender en mellemstation i EU, er der stor risiko for, at man ikke får betalt korrekt skat, siger Michael Dalvad Carlsen, kontorchef i Skat.

Han vil ikke kommentere, hvorvidt Shipcraft i skrivende stund er under efterforskning. Men han påpeger, at alle selskaber, der anvender samme skattemodel som rederiet og har betalt over 10 mio. kr. i udbytte, har særlig fokus hos Skat.

Læs også:

Konfrontation Schipcraft  5 Juli 2012 Samfund - 6. jul. 2012 Sysser Philipson stukket af til Berlin

Ingen kommentarer
Hos Nordsjællands Politi bekræfter man, at anmeldelsen mod Shipcraft fortsat behandles, men man ønsker ikke at kommentere sagen yderligere i skrivende stund. Også hos både Udenrigsministeriet og Rederiforeningen er der dyb tavshed netop nu, selv om begge ifølge Ekstra Bladets oplysninger forsøger at lægge et massivt pres på det kontroversielle rederi bag kulisserne.

Udenrigsministeriet oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke ønsker at kommentere Shipcraft-sagen af hensyn til gidslerne.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Anders Samuelsen taler for Danmark og Grønland ved arktisk konference
Tetris kan modvirke post-traumatisk stress
Forlader hjemmet – og vender aldrig tilbage
Royal middag på Christiansborg
Donald Trump fjerner Obamas klimatiltag
Samuelsen i Rusland: Vil tale Krim med russisk kollega
sermitsiaq.ag