Samfund

TV: Shipcraft smækker med døren

Ingen fra rederiet Shipcraft har lyst til at svare på, hvornår deres besætning, der bliver holdt som gidsler i Somalia, kommer hjem

« Forrige
1/3
Næste »
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 
Hele to gange fik Ekstra Bladet i dag smækket en dør i hovedet.

Ingen af de ansvarlige fra rederiet Shipcraft har nemlig lyst til at svare på, hvornår Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn kommer hjem fra Somalia. De har sammen med fire filippinere siddet som gidsler i mere end 17 måneder.

Se mere i klippet herover.

Derfor ville vi gerne have spurgt direktør i Shipcraft Claus Bech, om det er meningen, at Eddy og Søren skal rådne op i Somalia? Men på Shipcrafts hovedsæde i Hørsholm nord for København var medarbejderne af en anden opfattelse.

– Vi kommer fra Ekstra Bladet og leder efter direktør Claus Bech.

Det var det eneste, Ekstra Bladet journalist nåede at sige til den kvindelige medarbejder, som åbnede døren, før hun smækkede den i igen - uden at sige et ord.

Åbnede ikke igen
Efter flere tryk på ringeklokken og banken på døren, var det tydeligt, at ingen fra rederiet ønskede at udtale sig.

I stedet sørgede vi for, at de gennem brevsprækken fik en plakat med teksten 'Skal Eddy og Søren rådne op i Somalia?' På plakaten er der også et billede af de to forpinte sømænd.

Endnu en lukket dør
Samme scenarie udspillede sig, da vi kort efter troppede op hos Sysser Philipson. Hun er bestyrelsesformand i rederiet men arbejder til dagligt i sit tøjfirma Noir, som har adresse i Københavns nordvestkvarter.

Også her var en kvindelig medarbejder hurtig til at knalde døren i hovedet på Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har gennem halvandet år forsøgt at få de ansvarlige i Shipcraft til at svare på vores spørgsmål, men hver gang er vi blevet spist af med en intetsigende smøre eller ’ingen kommentarer’.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik