Islamister indtager fodboldklub

Hizb ut-Tahrir-medlemmer har taget magten i Brøndbys ældste fodboldklub: Ekspert advarer mod, at organisationen har direkte adgang til unge mennesker

Hizb ut-Tharir har overtaget magten i Brøndbys ældste fodboldklub. Men der er intet at frygte, siger Zahid Mansoor fra bestyrelsen. Foto: Henning Hjorth
Hizb ut-Tharir har overtaget magten i Brøndbys ældste fodboldklub. Men der er intet at frygte, siger Zahid Mansoor fra bestyrelsen. Foto: Henning Hjorth

Kender du noget til sagen? Så send os en mail til 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. takst)

Den traditionsrige sjællandske fodboldklub Brøndby Strand Idrætsklub bliver nu angrebet, efter at fremtrædende medlemmer af den radikale muslimske organisation Hizb ut-Tahrir har overtaget magten i klubben.

Sidste år satte Hizb ut-Tahrir-medlemmerne Zahid Mansoor og Ibrahim Atrach sig på bestyrelsen på en ekstraordinær generalforsamling. I dag er de henholdsvis formand og kasserer i klubben.

Straks efter at Hizb ut-Tahrir havde taget magten, var det slut med grønne pilsnere og røde pølser.

Tanja Tagge har trukket sin søn ud af Brøndby Strand Idrætsklub. (Foto: Linda Johansen) Vagthund Jeg har trukket min søn ud

En af landets førende forskere i Hizb ut-Tahrir, Kirstine Sinclair fra Syddansk Universitet, peger på, at det i udgangspunktet er en demokratisk opførsel, men at de i virkeligheden vil bruge klubben til at fremme deres egne holdninger.

- Det er ubehageligt, at de i en fodboldklub har direkte adgang til mange unge mænd og drenge. De har ikke et demokratisk sindelag, og de er ganske diskriminerende over for andre minoritetsgrupper i samfundet, siger Kirstine Sinclair med henvisning til deres foragt for eksempelvis homoseksuelle og jøder.

'Oplyser om alt'
Bestyrelsesformand Zahid Mansoor i Brøndby Strand Idrætsklub (BSI) forsikrer, at de ikke blander Hizb ut-Tahrir sammen med deres engagement i fodboldklubben.

- Både Naser Khader og en forsker, mener, at det er et problem, at I er medlem af Hizb ut-Tahrir, samtidig med at I er i klubben. Har de noget at frygte?

- De har absolut ikke noget at frygte. Vi oplyser om alt, vi laver referat, vi har et trænerteam, som består af både tosprogede og etniske danskere.

- Kan du garanterer at religion ikke blandes sammen med fodbold?

- 100 procent.

- Det er en del af en stadionplatte, og det at gå til fodbold at spise en pølse og drikke en øl. Hvorfor skal det ikke være muligt hos jer?

- Den eneste holdning vi har haft er, at vores anbefaling, at alkohol ikke kan forenes med fodbold. Med hensyn til svinekød: Hvad forpagterne vil sælge, er ikke noget, som vi vil blande os i.

LÆS MERE I EKSTRA BLADET OG EKSTRA

- Hele konfrontationen med Zahid Mansoor

- Mor: Jeg har trukket min søn ud

- Naser Khader: De kører stille strategi

- Ny kasserer om folketingsvalg: Utroværdigt

1 af 2 Straks efter at Hizb ut-Tahrir havde taget magten, var det slut med grønne pilsnere og røde pølser. Foto: Jonas Olufson
2 af 2 Hizb ut-Tharir har overtaget magten i Brøndbys ældste fodboldklub. Men der er intet at frygte, siger Zahid Mansoor fra bestyrelsen. Foto: Henning Hjorth
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen