Samfund

Riskær og Thorsens advokat stopper: Nu skal jeg holde fri

Stjerneadvokaten Ebbe Mogensen har afleveret sin beskikkelse - nu vil han rejse og nyde livet

  • Sådan kender danskerne Ebbe Mogensen: Foran retssalen og i gang med at forklare sin seneste sejr - eller nederlag - som forsvarer for kendte skurke fra erhvervslivet. (Foto: Claus Lunde)
Sådan kender danskerne Ebbe Mogensen: Foran retssalen og i gang med at forklare sin seneste sejr - eller nederlag - som forsvarer for kendte skurke fra erhvervslivet. (Foto: Claus Lunde)

Han fik sin beskikkelse som advokat, da forfatteren til denne artikel var blot ni år (1979/red.). Men nu er det slut.

'Kendte skurke' fra dansk erhvervsliv må finde sig en anden advokat, når de næste gang jokker i millionerne og ikke helt kan finde ud af det med skattevæsenet og politiet:

- Nu skal jeg holde fri, rejse og nyde livet, mens jeg kan, forklarer forsvarsadvokat Ebbe Mogensen - og han lyder helt lettet i den anden ende af telefonrøret fra sit nuværende firma Mazanti-Andersen, Korsø Jensen & Partnere i København.

70-ÅRS PORTRÆT: Bliver til jeg er 85

Selv om advokaten kan skrive 'kendt' på sit visitkort, er det primært hans klienter, der har været kendte: Kurt Thorsen, Klaus Riskær Pedersen, Kay Wilhelmsen (byggematador), Michael Ljungmann (Stein Baggers makker/red.), Per Villum Hansen (tidligere Hafnia-direktør/red.) og Bjørn Stiedl (selskabstømmer).

BOGEN OM MOGENSEN: Et langt liv i retten

Han forsvarede også reserveofficer Annemette Hommel, da hun blev tiltalt for tortur i Irak. En sag, der trak personlige spor til Ebbe Mogensens fortid som professionel soldat.

Vil ikke bæres ud
Lige så dramatisk hans karriere har været, lige så udramatisk og roligt er hans farvel. Men i denne uge fik han officielt papir på, at et langt liv som advokat er slut. I hvert fald indtil videre:

- 30. juni bliver min beskikkelse deponeret hos Justitsministeriet. Men skulle der dukke en rigtig spændende sag op, kan jeg jo altid bede om at få den tilbage igen og fungere som advokat.

DOKUMENTATION: Det har Ebbe lavet

Udover lysten til at lave andet end at arbejde - hvilket Ebbe ifølge ham selv har gjort 'rigtigt meget' - så er det også alderen, der får den kendte advokat til at trække stikket:

- Næste gang bliver jeg 73 år. Og jeg vil hellere stoppe, inden jeg skal bæres herfra, fortæller han.

Otium venter forude
For seks år siden mistede Ebbe Mogensen sin kone Anette, der også var advokat. Men hans otium bliver ikke alene, da han siden har fundet sammen med overtandlæge Susanne Drejet Løth.

Og et langt liv som advokat skal naturligvis fejres med manér:

- På fredag tager vi en 'forlænget morgenmad' i firmaet. Og senere på dagen er der også inviteret til reception.

- Jamen, den invitation giver jeg videre til min kollega John Mynderup (erhvervsjournalist på Ekstra Bladet/red.). Eller skal jeg lade være?

- Nej, sig det endelig til ham. Han er jo min yndlingsmodstander, griner Ebbe Mogensen hjerteligt.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
sermitsiaq.ag