FLSmidth opgiver at sende danskere udenlands

Nye skatteregler får industrigiganten til at droppe udstationeringer, og det øger presset på regeringen

  • Foto: Polfoto
Foto: Polfoto

Endnu en stor virksomhed reagerer nu på omlægningen af beskatningen for udstationerede medarbejdere.

Cement- og mineralgiganten FLSmidth vil ifølge Berlingske ophøre med at sende medarbejdere fra Danmark til udlandet.

- Hvis de nye regler bliver opretholdt, vil vi på sigt slet ikke have danske udstationeringer, siger Jørn Huno Rasmussen, koncernchef i FLSmidht, til avisen.

- Det er ikke problem for os, for vi har mulighed for at sende dem fra andre lande, men det er et problem for Danmark, tilføjer han.

De udsendtes særlige skattefritagelse ophæves med den nye skattereform, samtidig med at de skal til at betale skat af deres frie boliger. Det betyder, at det bliver dyrere for de virksomheder, der har udsendte medarbejdere i byer med høje boligomkostninger.

I lighed med mange hjælpeorganisationer er erhvervslivet modstander af de nye regler.

- Når vores udstationerede skal dobbelt bebyrdes, vil det få den konsekvens, at 70-75 procent af vores udstationeringer fra Danmark ikke længere finder sted, sagde Lars Marcher, administrerende direktør i medicovirksomheden Ambu for nylig.

Flere andre store virksomheder er enige i kritikken. Men ifølge Berlingske er det opsigtvækkende, at en virksomhed af FLSmidths størrelse vil udfase udstationeringer af danskere.

- Det er bekymrende, og det lægger et maksimalt pres på regeringen. Den må gøre noget nu, før situationen eskalerer og flere virksomheder træffer samme beslutning, siger Tine Roed, direktør i Dansk Industri, til avisen.

Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, fastholder, at regeringen om et år vil vurdere konsekvenserne af omlægningen.

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet

Seneste Nyheder

Hent flere

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen