Samfund

Hvem bad ham hacke mord-offers mobil?

Privatdetektiven, som anklages for at have hacket den myrdede Millys mobil-telefon, for retten i dag sammen med eks-cheferne fra den lukkede skandale-avis News of the World

  • Glenn Mulcaire er privatdetektiv, men leverede oplysninger fra ulovlig telefonaflytn ing til news of the World. Hvem han havde aftalt det med, vil han ikke fortælle. (Foto: AP)
« Forrige
Glenn Mulcaire er privatdetektiv, men leverede oplysninger fra ulovlig telefonaflytn ing til news of the World. Hvem han havde aftalt det med, vil han ikke fortælle. (Foto: AP)
1/3
Næste »

Seneste Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Den enkelt-sag, som først og fremmest førte til lukningen af mediemogulen Rupert Murdochs store, britiske søndagsavis News of the World i juli i fjor, handlede om, at en medarbejder på avisen havde hacket sig ind på en mobiltelefon og slettet beskeder for at give plads for nye.

Det helt store problem var, at telefonen tilhørte den forsvundne teenager Milly Dowler, og at sletningen gav hendes forældre og politiet håb om, at pigen var i live og aktiv på telefonen. Det var hun ikke - hun var myrdet.
Læs:

Se også: Murcdoch mødes med forældre til myrdet skolepige

Da sagen kom frem, var vreden over hele Storbritannien så voldsom, at Murdoch måtte trække stikket til sit indbringende avisforretning og lukke NotW. Siden da er topperson efter topperson fra medie-imperiet faldet og i stedet kommet i politiets intense søgelys.
Læs:

Se også: Hovedrollerne i Murdoch-skandalen

Den medarbejder, som angiveligt stod bag hackingen af Millys telefon, er privatdetektiven Glenn Mulcaire. Han er allerede dømt for andre hackinger, udført i News of the World's tjeneste. I dag har han givet møde i Old Bailey, retsbygningen i London, hvor også en stribe af tidligere chefer fra skandaleavisen mødte frem.
Læs:

Se også: Murdoch-skandalens chefer for retten

Glenn Mulcaire er blevet stillet over for et krav om at oplyse, hvem der bestilte ham til at hacke de telefoner - ikke blot den myrdede piges, men også en stribe kendisser fra kongelige, politiske og sportlige kredse - som News of the World tappede nyheder fra. Det vil han ikke...

Retsmødet i dag er en forundersøgelse. Selve retssagen mod ikke mindst de to tidligere chefredaktører Rebekah Brooks og Andy Coulson finder først sted om et år, 9. september 2013!

På retsmødet i dag fremgik det, at over 600 telefoner kan være hacket i aflytningsaffæren.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Peter Roelsgaard
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk