Samfund

Murdoch-skandalens chefer for retten

De tidligere chefredaktører for den nu lukkede skandaleavis News of the Words, Andy Coulson og Rebekah Brooks, er i dag for retten i London

  • Rebekah Brooks ankommer til Old Bailey sammen med sin mand, Charlie Brooks. Han er også under anklage i sagen - for, ligesom sin kone, at have forsøgt at skjule beviser og bestikke embedsmænd. (Foto: AP)
Rebekah Brooks ankommer til Old Bailey sammen med sin mand, Charlie Brooks. Han er også under anklage i sagen - for, ligesom sin kone, at have forsøgt at skjule beviser og bestikke embedsmænd. (Foto: AP)

To tidligere chefredaktører for mediemogulen Rupert Murdoch nu lukkede skandaleavis, News of the World, er i dag på anklagebænken i Old Bailey, den legendariske retsbygning i London.

De to eks-redaktører, Andy Coulson og Rebekah Brooks, giver møde i en slags forundersøgelse, som handler om de indbrud i private mobiltelefoner, som journalister på NotW foretog i deres chefperioder.
Læs:

Se også: Prominente redaktører sigtes i britisk skandale

Affæren om NotW kostede Andy Coulson jobbet som kommunikationschef for den nuværende premierminister David Cameron. Efter at have forladt NotW - hvor Coulson bedyrede, at han intet havde anet om sine ansattes forehavender - blev han ansat hos den daværende oppositionsleder, som har haft ganske tætte bånd til Murdoch-koncernens ledende personer.
Læs:

Se også: Tory-blog: Ryger Cameron næste gang?

Coulson rykkede med Cameron til Downing Street, da Labour tabte den seneste parlamentsvalg. men hans fortid blev så belastende, at også premierministeren var truet, så ansættelsen hørte hurtigt op.

Ud over de to eks-redaktører skal fem journalister med lederposter fra NotW give møde i Old Bailey i dag. Alle syv pressefolk nægter sig skyldige i de anklager, der er rejst imod dem.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere