Samfund

Krisebudget med plads til prestige

Aarhus skal spare 151 millioner kroner - men ikke på kulturhovedstaden

  • Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med  et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)
Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)

Mens byen er ramt af plejehjemsstrejker og økonomisk smalhals blev der i krisebudgettet, der kom på plads klokken otte i morges, plads til investeringer med henblik på prestigeprojektet med Aarhus som europæisk kulturhovedstad.

Godt seks millioner kroner blev der sat af til kulturelle investeringer allerede i det kommende år med henblik på 2017, da 28 af Åarhus byråds 31 medlemmer vedtog et sparebudget, hvor der skæres 151 millioner på en lang række områder.

Budget-politikerne mener at have tilgodeset trængte områder som børn og ældre med omfordelinger i det ellers skrabede budget. Og kulturrådmand, Marc Perea (S), har ingen problemer med langsigtede kultur-investering i et akut krisebudget. Tværtimod.

- Kulturhovedstadstitlen er en løftestang for hele byen, men det er med kulturen som omdrejningspunkt, og derfor var det en vigtig og nødvendig beslutning, at vi i dag valgte at prioritere området, siger han.

De ekstra Kulturpenge går bl.a. til SPOT-festivalen, Den Gamle By, teateret Svale-gangen, Granhøj Dans og til den såkaldte fribyordning for internationalt forfulgte forfattere.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Kaptajnen på Polar Nanoq ikke blandt de anholdte
Stadig intet spor af Birnu Brjánsdóttur
To besætningsmedlemmer fra Polar Nanoq arresteret
Kunstnere kan formidle viden om Grønland til danskerne
Her er hjælpen, hvis du har mørke tanker
Støv og vand kan sprede stråling
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen