Samfund

Krisebudget med plads til prestige

Aarhus skal spare 151 millioner kroner - men ikke på kulturhovedstaden

  • Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med  et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)
Her til morgen forlod et næsten samlet byråd Aarhus Rådhus i selskab med et kriseforlig med besparelser på 151 millioner kroner - men med plads til penge til prestigeprojektet som Europas Kulturhovedstad 2017 (Foto: Ilan Brender/Polfoto)

Mens byen er ramt af plejehjemsstrejker og økonomisk smalhals blev der i krisebudgettet, der kom på plads klokken otte i morges, plads til investeringer med henblik på prestigeprojektet med Aarhus som europæisk kulturhovedstad.

Godt seks millioner kroner blev der sat af til kulturelle investeringer allerede i det kommende år med henblik på 2017, da 28 af Åarhus byråds 31 medlemmer vedtog et sparebudget, hvor der skæres 151 millioner på en lang række områder.

Budget-politikerne mener at have tilgodeset trængte områder som børn og ældre med omfordelinger i det ellers skrabede budget. Og kulturrådmand, Marc Perea (S), har ingen problemer med langsigtede kultur-investering i et akut krisebudget. Tværtimod.

- Kulturhovedstadstitlen er en løftestang for hele byen, men det er med kulturen som omdrejningspunkt, og derfor var det en vigtig og nødvendig beslutning, at vi i dag valgte at prioritere området, siger han.

De ekstra Kulturpenge går bl.a. til SPOT-festivalen, Den Gamle By, teateret Svale-gangen, Granhøj Dans og til den såkaldte fribyordning for internationalt forfulgte forfattere.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere