Samfund

Børnehave glemte treårig i skov

Forladt ved naturskole i Rude Skov: Pædagoger kørte hjem til Frederiksberg uden lille dreng

  • Her i Rude Skov vandrede en treårig dreng alene rundt i mandags, efter at hans børnehave havde glemt ham. (Foto: Google Streetview)
Her i Rude Skov vandrede en treårig dreng alene rundt i mandags, efter at hans børnehave havde glemt ham. (Foto: Google Streetview)

Mandag skete det, som ikke må ske, for en børnehave på Frederiksberg.

To pædagoger glemte en kun treårig dreng på en udflugt, og drengen var pludselig overladt til sig selv i udkanten af Rude Skov i Birkerød nord for København.

Først efter to timer og stor forvirring blev drengen genforenet med sin mor og far på Frederiksberg.

Det bekræfter Frederiksberg Kommune over for ekstrabladet.dk.

Opdagede ikke, at dreng gik væk
Pædagogerne fra Børnehuset Klatretræet var, som de tit gør, kørt til naturskolen ved den gamle skovløberbolig Grevemosehus i Rude Skov, i institutionens minibus. De havde otte børn med ud.

Efter nogle timer og frokost i det naturskønne område skulle gruppen hjemad, og børnene blev ifølge Inger Andersen talt.

Den ene pædagog satte sig ind i bussen, og de små poder satte sig ind en ad gangen, mens den anden pædagog dannede bagtrop. Da hun et kort øjeblik vendte ryggen til børnene for at sætte noget vand ind i bagagerummet, forlod den treårige knægt dog buskøen.

- I det moment er der angiveligt et af børnene, som går ud af rækken og ikke ind i bussen, siger Inger Andersen, børne- og ungedirektør i Frederiksberg Kommune til ekstrabladet.dk.

Naturvejleder fandt barn
I den tro at alle otte børn var med, satte pædagogen sig ind i bussen, og minibussen vendte snuden mod Frederiksberg.

Imens vandrede den lille dreng helt alene rundt i området. Til alt held opdagede en naturvejleder drengen omkring 15 minutter efter, at bussen var kørt.

Han afleverede det lille barn til en anden børnehave fra Frederiksberg, som var på besøg i skoven.

- De får bekræftet, at han ikke hører til i deres institution, men tager sig kærligt af ham og kontakter politiet.

Opdagede først glemt dreng da de var hjemme
Først da drengens venner og pædagoger var nået hjem til Børnehuset Klatretræet, gik det op for pædagogerne, at han manglede. Efter nogle udredninger fandt de dog ud af, at han stadig befandt sig i Birkerød, og bussen kørte atter nordpå.

Drengen blev hentet og genforenet med sine forældre på Frederiksberg to timer efter, at han var blevet forladt i Rude Skov.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger var moderen dybt rystet over episoden og har efterfølgende modtaget flere timers psykologhjælp.

Læs hvordan Frederiksberg Kommune håndterer sagen om den glemte børnehavedreng til højre for artiklen, eller klik her:

Se også: Kommunen om glemt dreng: Nu skal børnene tælles og råbes op – også i bussen

Fandt du den lille dreng i Rude Skov, eller ved du noget om episoden, så tip os. Send sms/mms til 1224 (koster alm. sms-takst), eller send mail til 1224@eb.dk.

Kommunen: Nu skal børnene tælles og råbes op - også i bussen

Frederiksberg Kommune har modtaget en redegørelse fra Børnehuset Klatrehuset om den uheldige episode i Rude Skov.

- Det er en dybt ulykkelig hændelse. Det er det værste mareridt for en forælder, og det må bestemt aldrig nogensinde ske, siger børne- og ungedirektør i Frederiksberg Kommune, Inger Andersen, til ekstrabladet.dk.

Alligevel er hun beroliget af redegørelsen fra børnehaven.

- Drengen virkede glad og upåvirket, da han bliver genforenet med sin børnehave og sine forældre, refererer Inger Andersen fra redegørelsen.

- Hvordan kan pædagogerne undgå at opdage, at der mangler et lille hoved i bussen?

- Det kan man ikke forstå, og man spørger selvfølgelig sig selv, hvordan i alverden det kan forekomme. Men det er der ikke nogen god forklaring på. Men de små hoveder rækker jo ikke engang op over ryglænet, så det kan være grunden til det.

- Hvad bliver konsekvensen - bliver der strammet op, så der ikke bliver glemt flere børn?

- Institutionen har selv indskærpet, at der bliver indført en ny procedure, hvor de nu skal tælle børnene både før og efter, at de kommer op i bussen. Derudover indfører institutionen en skriftlig tjekliste med alle børnenes navne, som skal tjekkes og krydses af.

- Så de bliver råbt op?

- Ja, og der bliver også taget skridt til, at alle børn bærer navneskilt, så man kan se, hvor de hører til.

- Vi har fået at vide, at barnets mor var så chokeret, at hun måtte have syv timers krisehjælp?

- Det tilbyder vi helt rutinemæssigt alle, der har oplevet sådan noget. Men om hun har taget imod det, ved jeg ikke. Det fremstår ikke som om, hun har været meget rystet. Men der står, at moderen har fået tilbudt hjælp fra en psykolog.

- Men ikke drengens far?

- Nej

- Hvordan har pædagogerne det?

- Det har jeg ikke fået redegjort for, men de er selvfølgelig stærkt berørte af det. Det er jo det, man frygter allermest, når man har den type job – at overse eller at glemme et barn.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere