Samfund

Clinton: Obama hjalp med talen

Men det er Clinton der skal have point for det kunstneriske udtryk

  • Bill Clinton holdt en tale, der siden er blevet kaldt en af verdens bedste politiske taler. Nu afslører han, at præsident Obama hjalp med at skrive den (Foto: Charles Dharapak/AP)
Bill Clinton holdt en tale, der siden er blevet kaldt en af verdens bedste politiske taler. Nu afslører han, at præsident Obama hjalp med at skrive den (Foto: Charles Dharapak/AP)

Forhenværende præsident Bill Clinton holdt 5.000 delegerede og millioner af tv-seere i ånde, da han leverede sin tale på Demokraternes konvent i Charlotte. Den bedste politiske tale i hans liv, mente flere kommentatorer, men Bill Clinton vil dele æren med Barack Obama.

- Barack Obama havde flere forslag til afsnittene om medicintilskud (Medicare) og velfærdsreformer. Jeg tog forslagene, og Barack Obama havde læst hele talen på forhånd, sagde Bill Clinton tidligere i dag til hjemmesiden Politico.

Læs også:

clinton3 Politik - 6. sep. 2012 Alle roser Clinton - selv Fox News

Uanset, hvad Barack Obama har bidraget med, så bliver han aldrig så strålende en taler om Clinton. 'Jeg ønsker, at I skal lytte nu', sagde han fem gange under den lange tale og fik total tavshed fra forsamlingen. Barack Obama er i forhold til Bill Clinton en slave af sine telepromptere. Han kan ikke som Clinton beherske en forsamling med sin gestik. Clinton fører klart, hvis det gælder det kunstneriske udtryk.

Vil ikke i himlen med mormoner
Men Clinton har spillet op til Obamas selvtillid.

- Uanset, hvem jeg hyrer som taleskriver, så vil jeg selv være en bedre taleskriver, har Obama sagt.

Læs også:

Democratic Convention Politik - 6. sep. 2012 Derfor er Clinton en superstjerne

Bill Clinton er på turné i nøglestaten Florida og kom også ind på præsidentkandidat Mitt Romneys fremtrædende medlemskab af mormonkirken, der tror på, at mormonerne skal befolke planterne efter dommens dag.

- Jeg beundrer mormonernes etiske standard (som også gælder sex uden for ægteskabet, red.), men jeg kan ikke forestille mig et tilværelse i Himlen uden mine ikke-mormonske venner. Jeg ønsker ikke at efterlade disse folk, sagde han.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Pukkelhvalens unge hvisker, når den taler med mor
Jakob Larsen: Det var tyveri
Trump er historisk upopulær hos amerikanerne
Lars Løkke på erhvervsfremstød i Kina
Klar opbakning til Kim som Siumut-formand
Aktiv fritid stopper druk
sermitsiaq.ag