Så meget tjener din nabo

Nye tal fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd viser, at der er stor forskel på, hvor meget danskerne kan regne med at tjene i løbet af deres liv

  • Især jurister, læger og tandlæger tjener godt på at have taget sig en uddannelse. (Fotocollage: Colourbox/Thomas Sjørup)
Især jurister, læger og tandlæger tjener godt på at have taget sig en uddannelse. (Fotocollage: Colourbox/Thomas Sjørup)

Det er måske ikke verdens største overraskelse, at veluddannede danskere tjener mere end ufaglærte.

Men en ny opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har nu sat helt præcise tal på, hvor mange millioner kroner, du går glip af, hvis du dropper skolebænken til fordel for ufaglært arbejde.

Opgørelsen er lavet som et samlet rådighedsbeløb efter skat for hele livet - altså hvor mange penge, den enkelte kan forvente at råde over i løbet af hele karrieren.

Helt i top er lægeuddannede danskere, der i gennemsnit forventes at kunne tjene 28,1 millioner kroner til husholdningsbudgettet, mens ufaglærte danskere typisk må nøjes med 10,9 millioner kroner i perioden fra 18-80 år.

Ifølge Mie Dalskov Pihl, senioranalytiker i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd er der især én ting, som hun får ud af undersøgelsen.

- Det kan betale sig at tage en uddannelse. Og det er faktisk overraskende så hurtigt, det bærer frugt. Tidligere måtte de studerende lidt misundeligt se på deres ufaglærte venner, der tjente flere penge end dem i lang tid, men det har nu ændret sig, forklarer hun til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- I dag går det forbavsende hurtigt for de uddannede personer at overhale de ufaglærte, så det kan virkelig godt og hurtigt betale sig at tage en uddannelse.

Se opgørelsen over livsindkomster fordelt på erhverv nedenfor.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Annoncører flygter fra YouTube - vil ikke ses før hadvideoer
Grønlandske politikere holdt møde med EU
Så er der sat prisskilt på torsken
Ukrainsk fly lækker 6000 liter olie på Thule Air Base
Diabetes: Svingende blodsukker kan øge din risiko for hjertekarsygdom
Meningsfyldt arbejde er afgørende for resocialisering
sermitsiaq.ag