Udbrud af dræbervirus sætter rekord

Den dødbringende West Nile-virus spreder sig stadig i USA og har nu ramt over 2.000 personer

  • Det er den såkaldte Culex-myg, der bærer virusset. Det kommer oprindelig fra Afrika, men har nu bredt sig til store dele af resten af verden. (Foto: Colourbox)
Det er den såkaldte Culex-myg, der bærer virusset. Det kommer oprindelig fra Afrika, men har nu bredt sig til store dele af resten af verden. (Foto: Colourbox)
1/2
Næste »

I 44 forskellige delstater kæmper myndighederne i øjeblikket for at begrænse det værste udbrud af den berygtede West Nile-virus i USA nogensinde.

I alt 2.118 personer er foreløbigt blevet smittet i 2012, og det er således det største antal smittede i amerikansk historie, skriver USA Today.

Læs også: Afrikansk dræbervirus hærger USA

- 2012 er nu officielt det værste år nogensinde for West Nile-sygdommen. Det værste år var hidtil 2003, hvor vi havde 439 smittede og 40 dødsfald, forklarer David Lakey, kommisær fra sundhedsmyndighederne i Texas til USA Today.

Af de mange smittede er foreløbigt 92 mennesker døde, det antal er stigende. Alene i sidste uge steg det samlede dødsantal således med hele 25 procent.

Selv om virussen er spredt over et stort geografisk område, er smitten koncentreret i Texas. Lidt under halvdelen af alle tilfælde er registreret i den sydlige delstat.

Læs også: West Nile-virus nærmer sig Danmark

Ifølge en virus-forsker fra det amerikanske Center for Disease Control vil smitten fortsætte indtil oktober, hvor smittebæreren – myg – vil have sværere ved at overleve.

I nogle tilfælde nøjes personer, der bliver smittet med West Nile-virus, med at få feber, ledsmerter og hovedpine. Men i alvorligere tilfælde kan en infektion altså udvikle sig til en dødelig hjernehindebtændelse.

Indtil for cirka 20 år siden blev West Nile-virus hovedsageligt fundet i Asien og Afrika. Mennesker bliver hovedsageligt smittet af myg, der tidligere har suget blod fra et smittet væsen

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Seneste Ekstra Bladet job

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Aktionærer godkender kinesisk opkøb af GME-aktier
Aluu ved ikke hvorfor de blev skrottet
Dorph kræver uvildig undersøgelse af servicekontrakter
Landstræner: Det lærte vi af Nordic Cup
Hvad kan den grønlandske mønt hedde?
Nyhedsmagasin udnævner Donald Trump til årets person
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen