Brand kan løbe op i mere end 50 mio.

Storbranden i Kolding bliver dyr for forsikringsselskaberne. Alle 97 lejemål skal måske renoveres helt fra bunden. Brandårsagen er fortsat ukendt

  • Den omfattende brandslukning har stået på siden søndag aften og ventes først afsluttet tirsdag eftermiddag. Skaderne ventes at løbe op i mere end 50 mio. kroner. (Foto: Claus Bonnerup)
Den omfattende brandslukning har stået på siden søndag aften og ventes først afsluttet tirsdag eftermiddag. Skaderne ventes at løbe op i mere end 50 mio. kroner. (Foto: Claus Bonnerup)

Det bliver en særdeles dyr omgang for forsikringsselskaberne at være involveret i sagen om mandagens storbrand i Slotsparken på A.D. Burcharts Vej i Kolding.

Skaderne som følge af branden kan løbe op i mere end 50 mio. kroner. Og det beløb kan sagtens stige yderligere, hvis det viser sig, at den 140 meter lange ejendoms 97 lejemål alle skal renoveres gennemgribende fra gulv til loft. I går skønnede bygningseksperter, at ejendommen er totalskadet.

LÆS OGSÅ:

Samfund - 3. sep. 2012 Risiko for totalskade i Kolding-storbrand

I formiddag har politi og bygningseksperter sammen med teknikere fra forsikringsselskaberne foretaget en foreløbig inspektion af de ydre skader på bygningen.

- Det ligger fast, at hele den øverste del af bygningen er totalt ødelagt. Jeg kan ikke gå i detaljer med, i hvilket omfang de enkelte lejligheder er ødelagt af vand og sodskader, for vi kan ikke komme ind og tjekke før tidligst onsdag, siger Lars Olsen fra Dan Ejendoms Service.

Sat til salg for 60 mio.
Firmaet administrerer samtlige lejemål for Lægernes Pensionskasse, der ejer den brandhærgede ejendom midt i Kolding.

I følge ekstrabladet.dk's oplysninger har Lægernes Pensionskasse haft Slotsparken til salg i et års tid for knap 60 mio. kroner. Den offentlige vurdering lyder på 53 mio. kroner.

Brandårsag stadig ukendt
Hos lokalpolitiet i Kolding siger lederen Verner Pedersen, at man ikke er kommet nærmere en brandårsag:

- Vore kriminalteknikere kan ikke undersøge brandstedet før onsdag. Der foregår stadig efterslukning, og tagkonstruktionen bliver revet ned med kraner. Det er forfarligt at gå ind i dag, siger Verner Pedersen.

- Det var fremme i går, at branden måske skyldes børns leg med ild?

- Ja, men det er gisninger og intet andet. Vi ved, at ilden formentlig er opstået på et børneværelse, men der kan være mange andre årsager end børns leg med ild, siger Verner Pedersen.

Lod taget brænde helt af
Hele 3. etage i Slotsparken og overbygning med tagpap er fortæret af flammer. Natten til i dag lod brandvæsnet med vilje ilden rase i tagets trækonstruktion for at fjerne mest mulig varme fra de bærende bygningskonstruktioner. Selve slukningsarbejdet ventes afsluttet tirsdag eftermiddag.

Branden i Slotsparken opstod søndag kort før kl. 18.30. I løbet af kort tid blev samtlige ca. 130 beboere evakueret og indkvarteret på Park Skolen i nærheden.

På grund af brandens voldsomme omfang og dens følgeskader skal beboerne ikke regne med at kunne vende hjem foreløbig.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
sermitsiaq.ag