Romneys højre hånd sammenlignet med nazist

Bølgerne går højt i den amerikanske valgkamp, hvor Mitt Romneys vicepræsidentkandidat bliver slået i hartkorn med topnazisten Joseph Goebbels

  • Foto: AP
Foto: AP

Den nyudpegede vicepræsidentkandidat for Republikanerne, Paul Ryan, får hårde ord med på vejen fra sine politiske modstandere i Det Demokratiske Parti.

Ikke nok med at Ryans økonomiske slagplan - der skal redde USA's gældsplagede økonomi fra afgrunden med hårde besparelser - hældes ned ad brættet og stemples som dybt uansvarlig og asocial.

Nu sammenlignes den republikanske toppolitiker også med Adolf Hitlers berygtede propagandaminister, Joseph Goebbels.

Det er den demokratiske partileder i Californien, USA's folkerigeste og økonomisk stærkeste stat, som drager paralleller mellem topnazisten og Mitt Romneys foretrukne kandidat til vicepræsidentposten.

De hårde ord faldt ifølge avisen San Francisco Chronicle til en pressefrokost, hvor den demokratiske profil John Burton startede med at give sine republikanske modstandere en ordentlig bredside:

- De lyver, og de er ligeglade med, om folk mener, at de lyver.

Især Ryan, som holdt en vigtig tale på Republikanernes netop overståede partikonvent, har den demokratiske partileder fra Californien tilsyneladende ikke meget til overs for:

Han "fortalte en direkte løgn, og han er ligeglad med, at det var en løgn", lød det om Paul Ryan.

- Det er ren Goebbels, den store løgn, lød ordene angiveligt fra John Burton til pressefrokosten, hvor journalister fra San Francisco Chronicle og CBS News var til stede.

Det er Paul Ryans udtalelser om, at præsident Obamas storstilede sundhedsreform suger milliarder væk fra ældre medborgere i USA, som har fået John Burton op af stolen.

Republikanerne mener, at nazi-referencen er ren rendestensretorik, og en talsmand for Barack Obama har også taget afstand til Goebbels-sammenligningen, som har vakt opsigt i USA, hvor valgkampen kører for fulde gardiner.

Tirsdag indleder Demokraterne deres nationale konvent i byen Charlotte i North Carolina, hvor præsident Barack Obama officielt vil blive kåret som partiets kandidat til endnu fire år i Det Hvide Hus.

Obama skal holde sin nomineringstale torsdag.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Brugbar elektronik for millioner smides ud
Macron og Le Pen skal kæmpe om præsidentpost
Se billeder: Franskmænd vandt sneskulpturfestival
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
sermitsiaq.ag