Syrisk kampfly har dræbt 18 ved et angreb

Mænd, kvinder og børn blev dræbt, da et syrisk kampfly bombede et hus i Al-Bab i Aleppo-provinsen.

10 mænd, seks kvinder og to børn har mandag mistet livet, da et syrisk kampfly bombede et hus i den nordligt beliggende oprørerkontrollerede by al-Bab i Aleppo-provinsen, oplyser organisationen Syriens Observatorium for Menneskerettigheder.

- Ofrene omfatter to børn, en dreng og en pige. De blev dræbt, da jagerflyet bombede det hus, hvor de havde søgt tilflugt, siger Rami Abdel Rahman, der er leder af menneskeretsgruppen, der har base i London.

Militæret hamrer også løs på adskillige distrikter i byen Aleppo, siger Observatoriet. Det sker mere end seks måneder efter indledningen på, hvad præsident Bashar al-Assads regime advarede om kunne blive "moderen af alle kampe" i Syriens kommercielle center.

Luftangrebet på Al-Bab følger en serie angreb på byer og landsbyer i landdistriktet omkring Aleppo, idet regeringsstyrkerne forsøger at afskære oprørernes forsyningskanaler ind til byen.

Det statslige nyhedsbureau Sanaa siger mandag, at "vore tapre væbnede styrker fortsætter jagten på terrorister, som har lidt store tab," og tilføjer, at hæren har "beslaglagt store mængder våben og ammunition" fra oprørerne i udkanten af Aleppo by.

Hæren har ifølge Sanaa ødelagt et antal pick-up-biler udstyret med tunge maskingeværer ved Kafr al-Hamra ved "den nordlige port til Aleppo, mens terrorister forsøgte at trænge ind i byen".

Flere end 26.000 mennesker har ifølge Observatoriet mistet livet i Syrien efter at et oprør mod regimet brød ud i marts sidste år.

Militæret slog så hårdt ned på de ubevæbnede protestdemonstrationer, at oprøret mange måneder senere har udviklet sig til et væbnet oprør, som af nogen betegnes som en regulær borgerkrig.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politimester: I orden at affyre varselsskud
Her er håndboldkvindernes målsætning i Puerto Rico
Dobbelt så mange udenlandske deltagere til Arctic Circle Race
IA-borgmester: Siumut fordrejer mine ord
EU-konkurrenter klemmer nordatlantiske flyselskaber
Nyt affaldssystem slår to fluer med et smæk
sermitsiaq.ag