Masse-stranding: Hvaler er døde i Skotland

På den skotske kyst er 26 hvaler strandet. 16 af dem er indtil videre døde

  • 16 hvaler er døde, efter de er strandet på den skotske kyst. (Foto: Andrew Milligan/AP)
16 hvaler er døde, efter de er strandet på den skotske kyst. (Foto: Andrew Milligan/AP)
1/2
Næste »

En kæmpe flok grindehvaler er strandet ud for den skotske kyst. I alt er 26 hvaler strandet, hvoraf 16 af dem er døde. Fire af de strandede hvaler er kalve, skriver guardian.co.uk.

Den strandede flok blev opdaget omkring klokken syv søndag morgen. De befandt sig for foden af nogle klipper i en bugt i Pittenweem, som ligger nær St. Andrews i Skotland.

Redningsfolk kæmper nu en desperat kamp for at redde de sidst ti hvaler. Indtil videre er det lykkedes redningsfolk at få dem skubbet længere ud i vandet igen, skriver BBC.

Udover de 26 strandede kæmpedyr, er der observeret yderligere 24 i det lavvande område ud for kysten.

Kæmper for hvalernes liv
- Det er meget sjældent, at den slags forekommer i Skotland. Det er en meget trist situation. Normalvis sker det, hvis førerhvalen i gruppen er syg eller har mistet sin vej. Så følger resten af flokken med, fortæller talsmanden for kystvagten.

Kystvagten kæmper lige nu for at redde de sidste hvaler. De beder derfor nysgerrige skotter om at holde sig væk fra området.

I de næste 24 timer vil kystvagten patruljere i området for at sikre sig, at hvalerne ikke strander igen.

- Vi er meget fortrøstningsfulde og håber, at alle ti vil overleve, men jeg vil sige, at chancerne er 50-50. Det er op til dyrene nu. Folk her kunne bestemt ikke have gjort mere, siger koordinator Ali Jack til guardian.co.uk.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere