Samfund

Penkowa går til modangreb på udvalg

Penkowa er ikke overrasket over, at hun er blevet dømt uredelig. Jeg fik ikke en fair behandling, siger hun

1 af 1

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Kun få timer efter at Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU) har offentliggjort deres afgørelse i to sager, hvor de dømmer hjerneforskeren Milena Penkowas forskning uredelig, går hun til modangreb på UVVU.

Læs også:

Se også: Udvalg: Penkowas forskning var uredelig

- Ja, jeg blev selvfølgelig dømt uredelig af UVVU, hvilket ikke er spor overraskende, idet jeg aldrig har haft en reel chance for at få en fair bedømmelse af UVVU, skriver hun i en mail til Ritzau.

- UVVU har lækket alle dokumenter til pressen, og i min sag alene har UVVU udsendt personspecifikke pressemeddelelser, hvor de på trods af manglende beviser udråber mig som uredelig, skriver hun videre.

I mailen gentager Penkowa det synspunkt, som hun tidligere har fremført, at UVVU i denne sag ikke har været en neutral dommer. Blandt andet fordi Albert Gjedde, institutleder ved Københavns Universitet, som har anmeldt Penkowa til UVVU, selv har siddet i UVVU.

- Fire ud af seks medlemmer af UVVUs sundhedsvidenskabelige fagudvalg er ansat af Københavns Universitet, hvorfor sagen og jeg ikke er blevet bedømt af en neutral dommer.

- Jeg ved godt UVVU bedyrer, at Albert Gjedde ikke har deltaget direkte i min sagsbehandling, men hans medlemskab af UVVU er alligevel afgørende, idet han dermed har et alt for nært tilhørsforhold til de personer, der skal vurdere sagen.

- Jeg mener ikke, jeg har fået en fair sagsbehandling. Jeg har aldrig haft en reel chance for at UVVU ville give en retfærdig vurdering, skriver Milena Penkowa.

I afgørelsen fra UVVU afvises det, at Albert Gjedde har deltaget i sagsbehandlingen.

- Udvalget må i den forbindelse bestride rigtigheden af de beskyldninger, som rettes mod udvalgets arbejdsmetoder, herunder at Klager (Gjedde, der.) skulle have deltaget i behandlingen af sagen, hedder det i afgørelsen.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu:Simon T. Schultz Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik