Samfund

Merkel og Monti: Italien er på sporet

Angela Merkel, Tysklands forbundskansler, er tilfreds med den gældssanering, Italien er i gang med.

Mest læste i Nyheder

Hent flere
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Den italienske regering med premierminister Mario Monti i spidsen har gjort det godt og er nået langt i arbejde med at få bugt med Italiens enorme gæld.

Det siger Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, efter et møde i Berlin med Monti.

- Italien har gjort en stor indsats. Reformarbejdet er meget imponerende. Jeg er personlig overbevist om, at de kommer til at bære frugt, siger Merkel i en anerkende kommentar efter møde mellem de to regeringsledere.

Hun føjer til, at andre gældsplagede lande i eurozonen også har gjort gode fremskridt i løbet af året i arbejdet med at komme gældsbyrden til livs.

De to ledere understregede samtidig, at det er vigtigt, at Den Europæiske Centralbank, ECB, fortsat handler uafhængigt under det fremtidige arbejde med at få eurozonens økonomi på ret kurs.

Allerede inden mødet slog Monti fast, at Italien ikke kommer i en situation, hvor landet bliver tvunget til at bede ECB, IMF, Den Internationale Valutafond, om en økonomisk hjælpepakke.

- Markedet er ved at anerkende vort arbejde, slog Monti fast efter mødet med Merkel og kun timer efter, at Italien var i stand til rejse ni milliarder euro i obligationer til den laveste rente i seks måneder.

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen
Ledende digital redaktør:Anders Refnov
EKSTRA-redaktør:Lisbeth Langwadt
Nyhedsredaktør lige nu:Mikke Selin
Udgiver:JP/Politikens Hus A/S
Alt på ekstrabladet.dk