Samfund

Politiker træder ind i McDonald's-fight

Adskillige Facebook-brugere raser, fordi McDonald's åbner en ny filial i historiske bygninger på Kgs. Nytorv. Den liberale politiker Ole Birk Olesen giver nu kritikerne tørt på

  • Burgerkædens nye filial skaber stor debat. (Foto: Martin Kierstein/Colourbox)
Burgerkædens nye filial skaber stor debat. (Foto: Martin Kierstein/Colourbox)

Burgerkæden McDonald's åbner en ny restaurant på det mondæne Kgs. Nytorv i København. Det har på to dage har fået 8000 mennesker til at melde sig ind i Facebook-gruppen 'Fanme Nej Til Mc Donalds på Kgs. Nytorv'.

I gruppen er brugerne utilfredse med, at fastfoodkæden får lov at ødelægge pladsen med deres karakteristiske skiltning. Desuden frygter de, at pladsen vil komme til at flyde med fedtet burger-indpakning og afgnavne pommes fritter.

- Det skær mig satme dybt i hjertet, at kapitalisternes svar på en højborg skal smøre de smukke lokaler ind i pomfritsovs og friture!! Hvor mange penge koster selvrespekt, København?, skriver Anne-Marie Josefine Raunholt.

En kapitalistisk opsang
Liberal Alliances folketingsmedlem Ole Birk Olesen er trådt ind i den diskussionslystne arena. På Facebook skriver han til gruppen:

- Hvis I er så utilfredse, så må I jo skillinge sammen og tilbyde udlejeren en højere husleje, end McDonalds giver. 100 kr. om måneden pr. mand eller kvinde burde være nok - så kan I gøre lige, hvad der passer jer med de lokaler.

Envidere giver han McDonald's-modstanderne en opsang:

- Hvis I bare gerne vil bestemme over hele verden uden at skulle yde noget til gengæld, så har Enhedslisten nok et medlemskab til jer, både før og efter revolutionen, skriver Ole Birk Olesen på Facebook.

McDonald's lytter til både ris og ros
For den omstridte burgerkæde er det ikke noget nyt, at deres foretagene ofte skaber debat.

- Vi er vant til, at vi har den offentlige bevågenhed. Vi hæfter os dog ved, at mange er positive og glade for, at de historiske lokaler nu bliver udnyttet i stedet for at stå tomme, fortæller Sara Helweg-Larsen, kommunikationsdirektør i McDonald's.

Hun pointerer, at McDonald's har respekt for stedet. Derfor forsøger de at tilpasse McDonald's-konceptet til de gamle bygninger.

- Vi lytter gerne til både kritikerne og de positive. Men det undrer mig, at folk dømmer os uden at have et faktuelt grundlag eller de færdige plantegninger, fortæller Sara Helweg-Larsen.

Plantegningerne for den omdiskuterede burgerfilial ligger klar i løbet af efteråret.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Her er nyuddannede politibetjente
Tele-Post har fået stjålet 76 mobiltelefoner
Malik Berthelsen nu også formelt borgmester
Lars-Emil Johansen: En utæmmelig ener - nu i bogform
Ny naalakkersuisoq i arbejdstøjet
Usikkert om Ane Hansen kan fortsætte i forfatningskommissionen
sermitsiaq.ag