Samfund

Denne mystiske pakke er 100 år gammel - åbnes i morgen

En 100 år gammel pakke har fået nordmændene til at holde vejret

  • Pakken, der har ligget i sikkerhed i mange år i en glasmontre på et museum, har blandt andet overlevet to verdenskrige. (Foto: VGnett)
Pakken, der har ligget i sikkerhed i mange år i en glasmontre på et museum, har blandt andet overlevet to verdenskrige. (Foto: VGnett)

'Kan åbnes i 2012', står der på den brune pakke fra 1912. En pakke, hvis indhold ingen kender, og som blev overleveret til Sel kommune i Norge af en tidligere ordfører i administrationen, Johan Nyaard.

Pakken er overdraget på en betingelse - at den ikke ville blive åbnet i 100 år.

Det skriver VGnet.no, der har lavet en lille film om den mystiske pakke.

Og den opfordring er blevet fulgt. I morgen er det præcis 100 år siden, at Johan Nygaard lukkede pakken og dermed startede masser af spekulationer om, hvad der er gemt bag det brune papir.

Aner ikke hvad der er i
Det eneste, der er sikkert er, at pakken vejer 3,1 kilo, er 40 cm. bred, 28 cm. dyb og ni centimeter tyk. Den er forseglet og knyttet sammen med bånd og opbevaret i en glasmontre på Gudbrandsdal Museum. I morgen kommer så det store øjeblik, hvor pakken skal åbnes.

Det sker kl. 18.00 og vil blive fulgt af masser af nysgerrige nordmænd.

- Vi har ingen ide om, hvad der er inden i pakken. Det bliver utrolig spændende. Vi har virkelig prøvet at forestille os, hvad den kan indeholde.

Olieaktier
I kommunen håber de, at den gemmer på en masse gamle olieaktier, som kan hjælpe med økonomien, lyder det lattermildt fra Kjell Voldheim,som arbejder på Gudbrandsdal Museum og er en af de to mennesker, som får lov at åbne pakken.

Han fortæller, at det er et mirakel, at pakken stadig er intakt. Den har 'overlevet' to verdenskrige, er blevet flyttet rundt flere gange i byen Otta og har desuden været tæt på at blive smidt ud under oprydning i de huse, hvor den har været opbevaret undervejs.

Hvad tror du, pakken indeholder - skriv i kommentarfeltet?

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Naalakkersuisut fyrer Henrik Leth i utide
51 - 6 til koalitionen i udvalgsposter
Har hjulpet børnene i 40 år
GE: Ansatte ofre for symbolpolitik
Politiet: ”Børnelokker-sagen er helt ud over normalen”
Stjernespillere klar til spændende slutspil
sermitsiaq.ag