Samfund

McDonalds overtager Don Ø-restaurant

Cafe A Porta på Kongens Nytorv i København er solgt. McDonalds åbner burgerrestaurant og vil tilpasse indretningen de historiske lokaler

  • Det bliver til en McDonald-restaurant (Foto: Linda Johansen)
Det bliver til en McDonald-restaurant (Foto: Linda Johansen)

Friture-duften overtager de 600 kvadratmeter på Kgs. Nytorv i København, som hidtil har dannet rammerne om Cafe A Porta.

McDonalds Danmark bekræfter overfor Politiken Ibyen, at de har hyret en fransk arkitekt og danske entreprenører til at ombygge lokalerne ved Magasin de Nord - og tæt på både Det Kongelige Teater og hotel D'Angleterre, der også er under totalrenovering - til at stå for ombygningen, der 'kommer til at ske i respekt for stedets historie.

Det er ifølge nyhedssitet første gang McDonalds i Danmark rykker ind i historiske lokaler og tilpasser indretningen herefter.

A Portas ejere, som er tidligere Parken-boss Flemming Østergaard, Jakob Blom, Kristian Villumsen og Kasper Basse fra kæden Joe & The Juice, satte stedet til salg sidste år. De havde mistet millioner og mener metrobyggeriet på pladsen er årsagen til at omsætningen faldt dramatisk.

A Portas historie kan skrives tilbage til 1792, hvor der var konditori. Schweizeren Stephan a Porta kom til København i 1850'erne og indrettere restaurant.

Danmark ville ikke være Danmark, hvis der ikke var oprettet en protestgruppe på Facebook. ' Fanme Nej Til Mc Donalds På Kgs. Nytorv' har i sin første levetime fået 43 venner.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Lynge ønsker profil af børneovergreb
Billig sommerferie i Europa
3000 misbrugte børn. Kun 110 dømte på fem år
Det er ikke kun Nuuk, der kan uddanne
GOG lever stadig i EHF Cup
Kirkeminister positiv overfor grønlandske menigheder
sermitsiaq.ag