Samfund

McDonalds overtager Don Ø-restaurant

Cafe A Porta på Kongens Nytorv i København er solgt. McDonalds åbner burgerrestaurant og vil tilpasse indretningen de historiske lokaler

  • Det bliver til en McDonald-restaurant (Foto: Linda Johansen)
Det bliver til en McDonald-restaurant (Foto: Linda Johansen)
Nyheder
Bliv opdateret med de seneste nyheder direkte i din indbakke. Du får det daglige overblik inden frokost.

Få EKSTRA overblik

Hent flere
Grønland - Seneste nyt
 

Friture-duften overtager de 600 kvadratmeter på Kgs. Nytorv i København, som hidtil har dannet rammerne om Cafe A Porta.

McDonalds Danmark bekræfter overfor Politiken Ibyen, at de har hyret en fransk arkitekt og danske entreprenører til at ombygge lokalerne ved Magasin de Nord - og tæt på både Det Kongelige Teater og hotel D'Angleterre, der også er under totalrenovering - til at stå for ombygningen, der 'kommer til at ske i respekt for stedets historie.

Det er ifølge nyhedssitet første gang McDonalds i Danmark rykker ind i historiske lokaler og tilpasser indretningen herefter.

A Portas ejere, som er tidligere Parken-boss Flemming Østergaard, Jakob Blom, Kristian Villumsen og Kasper Basse fra kæden Joe & The Juice, satte stedet til salg sidste år. De havde mistet millioner og mener metrobyggeriet på pladsen er årsagen til at omsætningen faldt dramatisk.

A Portas historie kan skrives tilbage til 1792, hvor der var konditori. Schweizeren Stephan a Porta kom til København i 1850'erne og indrettere restaurant.

Danmark ville ikke være Danmark, hvis der ikke var oprettet en protestgruppe på Facebook. ' Fanme Nej Til Mc Donalds På Kgs. Nytorv' har i sin første levetime fået 43 venner.

Ansvarshavende chefredaktør: Poul Madsen Følg @pomaEB Ledende digital redaktør: Anders Refnov EKSTRA-redaktør: Lisbeth Langwadt Følg @langwadt Nyhedsredaktør lige nu: Mette Fleckner Kontakt Ekstra Bladet

Ekstra Bladet - Rådhuspladsen 37 - 1785 København V - Telefon: 33 11 13 13 - Fax: 33 14 10 00 - CVR nr. 26 93 36 76

Udgiver: JP/Politikens Hus A/S | Om Ekstra Bladet | Ophavsret | Persondata politik