Samfund

Vestas-ansatte er dødfrustrerede

Den varslede nye fyringsrunde på 1400 ansatte gør Vestas' danske medarbejdere utrygge

  • Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt. (Foto: Ernst van Norde)
Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt. (Foto: Ernst van Norde)

Vestas-ansatte skal endnu en gang igennem en periode, hvor de ikke ved, om de er købt eller solgt.

I vinter fyrede verdens største vindmølleproducent 1300 i Danmark, og nu skal koncernen igennem endnu en fyringsrunde.

I forbindelse med dagens offentliggørelse af Vestas' halvårsregnskab, som er fyldt med røde tal, kan 1.400 ansatte snart stille sig op i arbejdsløshedskøen.

Vestas har kun meddelt, at 55 procent af afskedigelserne vil komme i Europa, Mellemøsten og Afrika, så ingen ved endnu, hvor hårdt den nye fyringsrunde vil ramme Danmark.

- Vi har spurgt ledelsen, hvor mange der fyres her i landet og kan ikke få noget at vide. Det er dødfrustrerende, siger Lisbeth Jensen, som er den koordinerede tillidsrepræsentant på Vestas' fabrik i Lem, til fagbladet 3F.

Allerede i januar varslede Vestas, at koncernen vil blive mindre. Her regnede man med, at man måtte af med 2335 ansatte i løbet 2012 - heraf blev den danske del af Vestas beskåret med 1300 ansatte.

Med de nye 1400 afskedigelser er vindmøllegigantens fyringer i år vokset til 3700.

- Siden begyndelsen af 2012 har Vestas reduceret antallet af medarbejdere med cirka 1000. Vestas intensiverer imidlertid nu planen for at sikre sig, at Vestas bliver lønsom, skriver koncernen i halvårsregnskabet.

Samlet vil omkring 1100 funktionærer få en fyreseddel stukket i hånden. De resterende 2600 afskedigelser vil geografisk fordele sig med 55 procent i Europa og Afrika, 25 procent i Asien og Oceanien og 20 procent i Nord- og Sydamerika.

Når Vestas har gennemført nedskæringen, vil det betyde, at der globalt vil være 19.000 ansatte ved årsskiftet, oplyser Vestas i sit regnskab for årets første halvår.

At der ved indgangen til 2013 vil være 19.000 mod forventet 20.400 medarbejdere betyder en reduktion i de faste omkostninger på mere end en kvart milliard euro svarende til 1,8 milliarder kroner.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere