Samfund

Dansk fregat jagter somaliske pirater

Iver Huitfeldt skal frem til foråret 2013 være med til forhindre nye gidseltagninger ud for Aden Bugten

  • Iver Huitfeldt, der lige nu patruljerer i Aden Bugten, ses her under en forberedende øvelse. Fregatten har en fast besætning på 101 mand, der suppleres med yderligere cirka 50 mand, herunder frømænd, sprængstofseksperter og militærtpoliti. (Foto: Magnus Holm)
Iver Huitfeldt, der lige nu patruljerer i Aden Bugten, ses her under en forberedende øvelse. Fregatten har en fast besætning på 101 mand, der suppleres med yderligere cirka 50 mand, herunder frømænd, sprængstofseksperter og militærtpoliti. (Foto: Magnus Holm)

Det danske bidrag til jagten på pirater er lige nu i fuld gang med at patruljere i farvandet ud for Somalias kyst.

Fregatten Iver Huitfeldt ankom til Aden Bugten tidligere på måneden, hvor den indgår i NATOs antipirateri-indsats OPERATION OCEAN SHIELD.

Se fregatten i aktion her.

I denne uge har den danske fregat sammen med to andre skibe patruljeret tæt ved kysten, blandt andet for at afskrække pirater fra at sejle ud, forklarer kommandør Ben Bekkering, leder NATOs antipirat-indsats:

– Vi ved, at piraterne finder det stadigt sværere at forblive uopdaget på havet i længere tid.

– Og ved at gå tættere mod kysten, gøre os synlige, kontakte de lokale og vise søfolk, fiskere og handlende, at vi er der for at sikre maritim sikkerhed for alle, så sigter vi efter at gøre det meget vanskeligt for piraterne overhovedet at gå til søs, siger han.

Iver Huitfeldt skal efter planen være i Somalia frem til foråret 2013.

De danske søfolk Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez bliver fortsat holdt som gidsler af somaliske pirater. I foreløbig 673 dage har deres rederi, Hørsholm-baserede Shipcraft, ikke formået at få de to danskere og fire filippinske besætningsmedlemmer forhandlet fri.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere