Samfund

Søren og Eddys banner hængt op på Ærø

Marstal Navigationsskole har hængt Ekstra Bladets banner med Søren og Eddy op

Det gigantiske banner, som viser de fortvivlede ansigter af gidslerne Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez, er kommet op at hænge på Marstal Navigationsskole på Ærø.

Ærøboerne har længe ønsket at få Ekstra Bladets banner op, da det var her, Søren Lyngbjørn boede, nød livet, vennerne og havet, inden han sidste år blev taget som gidsel af ubarmhjertige pirater i Somalia.

Se også: Nu ryger banneret til ÆrøSamfund - 18. jul. 2012 TV: Shipcraft smækker røret på

Har ændret mening
Skolens rektor Søren Vestergaard har tidligere været stor modstander af at blande sig af frygt for at forværre forhandlingerne, men nu har han ændret mening.

– Taktikken førhen var, at der ikke skulle være offentlighed omkring Eddy og Søren. Men den taktik er i mine øjne ikke lykkedes ret godt, så derfor har jeg sagt ja til at få banneret op, siger han.

Se også: Gidsel-demoer breder sig

Gidslerne gik på skolen
Både Søren Lyngbjørn og Eddy Lopez blev færdiguddannet fra netop Marstal Navigationsskole i 2006, og selv om rektoren ikke kender dem personligt, mener han, at det er en vigtig sag.

– Det, som jeg håber, I kan opnå med den kampagne, er en eller anden politisk bevågenhed. For jeg tror ikke, at noget andet hjælper, siger Søren Vestergaard.

Alvorlig kritik i gidselsagen
- læs pressenævnets afgørelse her

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere