Samfund

Over-Mögeri: Skat vil se dine opkald

Teleselskab trues med dagbøder, fordi de ikke vil lade myndighederne se dine telefonsamtaler - DF forlanger en god forklaring

  • Her forlanger Skat at få oplysninger om alle telefonopkald, som en skatteborger har lavet de seneste to år - telefonnumrene skal bruges til helt almindelig skatte ligning. Og Skat har hverken en dommerkendelse eller godkendelse fra Skatterådet til at få de meget personlige oplysninger.
Her forlanger Skat at få oplysninger om alle telefonopkald, som en skatteborger har lavet de seneste to år - telefonnumrene skal bruges til helt almindelig skatte ligning. Og Skat har hverken en dommerkendelse eller godkendelse fra Skatterådet til at få de meget personlige oplysninger.
1/3
Næste »

HJÆLP OS: Snager Skat ulovligt hos dig? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224

Skatteminister Thor Möger Pedersen ( SF) har for længst erobret danskernes forhaver, hvor selv det mindste tegn på byggeaktivitet ifølge ham skal give fri adgang for kontrollanterne fra Skat.

Men snageriet stopper slet ikke her. For når skattevæsenet fremover kradser penge ind, skal dine private oplysninger på telefonregningen heller ikke være hellige.

LEDER: Den mand er farlig

I disse måneder kæmper teleselskaberne en hård kamp mod Skat, der i flere tilfælde har forsøgt at tvinge dem til at udlevere dybt private oplysninger om opkald, som kunder har foretaget - og modtaget.

Og sagen er nu kommet så vidt, at Telia i en ny sag bliver truet med dagbøder, hvis de ikke omgående udleverer telefonlisterne fra en skatteborger, der er kunde i selskabet:

'Oplysningerne er vigtige for, at vi kan beregne indkomsten og skatten i indkomståret 2010-2012,' fremgår det af skattebrevet til Telia, som Ekstra Bladet har en kopi af.

Både Telia - og de tre andre store teleselskaber TDC, 3 og Telenor - nægter i flok at give oplysningerne, fordi Skat ikke kan fremvise en særlig tilladelse fra sag til sag.

DF: Snageriet tager overhånd
Thor Möger Pedersen oplyser i en mail til Ekstra Bladet, at han nu vil bede om en forklaring fra Skat. Og det samme vil Dennis Flydtkjær, der er skatte- & IT-ordfører for Dansk Folkeparti, der dog har tænkt sig at spørge Möger direkte:

- Skatteministerens snagen i danskernes private forhold er ved at tage overhånd, og specielt når det efter min mening ikke foregår på et ordentlig lovgrundlag, siger ordføreren til ekstrabladet.dk.

- Jeg synes ikke det er i orden, at Skat bare pr. automatik forlanger at et privat selskab skal udlevere private oplysninger, og hvis de ikke får dem truer med bøder.

Dennis Flydtkjær vil derfor bede skatteministeren svare nærmere på, hvilken lov der giver Skat lovhjemmel til at kræve, at teleselskaberne udleverer borgeres private oplysninger om, hvem de ringer til. Og hvad ministerens holdning er til, at Skat - uden godkendelser - forsøger at få de meget personlige oplysninger om telefonopkald.

LÆS ALT OM SAGEN I EKSTRA BLADET I DAG:

* Nu vil Skat snage i din telefon
* Teleselskaberne: De får ikke de opysninger
* Kriminelle er bedre beskyttede
* Skat: Øh, det var måske ikke så smart

HJÆLP OS: Snager Skat ulovligt hos dig? Tip os på en mail eller SMS/MMS til 1224

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag