Samfund

Mulig ebola-patient på Hvidovre Hospital

En medarbejder fra Læger uden Grænser er indlagt med mistanke om at være smittet med ebola

Det er ikke mere end et par dage siden, Hovedstadsområdet sidst oplevede ebola-alarm. Tirsdag henvendte en afrikansk mand sig på Københavns Station City med influenzalignende symptomer. (Foto: Jonas Reher)

Ved du noget? Tip Ekstra Bladet 1224@eb.dk eller sms/mms til 1224 (alm. sms-takst)

Vicedirektør på Hvidovre Hospital, Torben Mogensen, bekræfter over for DR, at en patient er indlagt med mistanke om at være smittet med ebola.

Ebola-proceduren er sat i værk, fordi personen er kommet hjem fra Vestafrika med feber. Det er netop i Vestafrika, at ebola lige nu hærger. Patientens feber og rejse har derfor vakt hospitalets ebola-mistanke.

Ifølge Ritzau er der tale om en person fra Læger Uden Grænser.

- Det vigtigste for os er at få afkræftet eller bekræftet diagnosen, hvilket betyder, vi skal have taget en blodprøve hurtigst muligt, som bliver sendt til Statens Serum Institut, der kan lave den analyse, siger Torben Mogensen til dr.dk.

Analysen tager mellem 4-6 seks timer og resultatet kommer derfor først i løbet af eftermiddagen eller aftenen.

- Patienten bliver nu isoleret, og personalet tager forholdsregler i forhold til, hvis det nu var ebola, og så afventer vi prøven, siger vicedirektøren, der ikke vil komme nærmere ind på, hvilken patient der er tale om.

Det er anden gang på et par uger, Hvidovre Hospital tester en patient for ebola. Senest var det en DR-medarbejder, der blev indlagt, men han viste sig ikke at være smittet.

Ifølge Torben Mogensen minder det nuværende tilfælde meget om netop DR-medarbejderen, som blev testet for cirka to uger siden.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere