Samfund

Bilister bag KÆMPE-vindmølle: Utroligt!!

Den enorme oprejste vindmølle er foran tidsplanen på turen fra Hanstholm til Østerild. Ekstra Bladet fulgte med et stykke af vejen på den vilde transport. Se mere her

1/4
Næste »

Den spektakulære vindmølletransport mellem Hanstholm havn og Østerild i Nordvestjylland kører efter planen. Det oplyser indsatsleder hos Midt- og Vestjyllands Politi John Elsman til Ekstra Bladet.

Transporten af det oprejste 32 meter høje mølletårn begyndte ved ti-tiden og ventes at være fremme ved Østerild Testcenter i Østerild omkring kl. 18.00.

- Det er gået godt, og vi er faktisk foran tidsplanen, fortæller John Elsman.

Transporten har ikke oplevet problemer undervejs, og den har også være hjulpet af medvind, oplyser Ekstra Bladets reporter på stedet.

Skærmbillede 2016-03-29 kl. 08.10.08.png Samfund - 29. mar. 2016 81-årig kvinde: Skal jeg ud på marken når møllen kommer

Politiet og Thisted kommune havde på forhånd advaret beboerne langs ruten om, at det kunne blive nødvendigt at evakuere borgerne, men det har politiet alligevel ikke gjort.

- Nej, vi har blot bedt folk om at være opmærksomme og passe på, siger indsatslederen.

Blokvognen er eskorteret af både følge-biler fra transportfirmaer, politiet og hjemmeværnet er også udkommanderet til at dirigere trafikken.

Skærmbillede 2016-03-28 kl. 16.53.20.png 112 - 29. mar. 2016 Vild vindmølle-transport: Borgere evakueres - broer forstærkes

En af de nysgerrige beboere langs ruten var Brian Jensen. Han havde sammen med sønnen Emil taget opstilling lidt udenfor Ræhr for at se mølle-monstret køre forbi.

Hør en af bilisterne bag transporten kommentere turen her 

- Der sker aldrig noget herude, så det er da spændende, når sådan en her kører forbi, siger Brian Jensen.

Han stoler fuldt og fast på, at transportfirmaet har styr på den krævende transport.

- Det kræver selvfølgelig stor planlægning, men jeg er sikker på, at de har forstand på det, siger Brian Jensen.

Møllen er fra det franske firma Alstom. Den kommer til at stå på den sidste af syv pladser på testcentret i Østerild.

For en uge siden ankom møllen med skib til Hanstholm Havn. Skibet er 130 meter langt og var formentligt det største, der nogensinde har været inde i havnen.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere