Dansk selskab indgår milliard-aftale med amerikanere

Det danske selskab Symphogen har startet 2016 på bedste vis. De har indgået en samarbejdsaftale med et amerikansk firma for milliarder

  • Den danske direktør i firmaet Symphogen, Kirsten Drejer, til højre. (FOTO: Stine Bidstrup)
Den danske direktør i firmaet Symphogen, Kirsten Drejer, til højre. (FOTO: Stine Bidstrup)

Biotekselskabet Symphogen har indgået en milliardaftale med det amerikanske medicinalfirma Baxalta, og så er det ovenikøbet et dansk selskab.  Det skriver Finans.

Det kommer til at betyde, at Symphogen, der har blandt andre Novo A/S og pensionskassen PKA om storaktionærer, får en kapitaltilførsel på 160 millioner euro, der svarer til omkring 1,2 milliarder danske kroner.

- Baxaltas dedikation til at levere transformerende terapier og dets globale, kommercielle tilstedeværelse gør selskabet til en ideel, strategisk partner for Symphogen, idet vi komplementerer Baxaltas forsknings- og udviklingsevner inden for immuno-onkologi,udtaler Kirsten Drejer, adm. direktør i Symphogen, i en kommentar til Finans.

Se også: USA kræver milliarder fra udskældt bilgigant

Symphogen udvikler lægemidler, der bruges i behandlingen af kræft, og de får nu en stor pose penge, der er øremærket til at videreudvikle på seks forskellige potentielle lægemidler.

Og selskabets kapital kan øges yderligere, hvis de potentielle lægemidler på et tidspunkt bliver godkendt til lægemidler.

I 2012 indgik Symphogen en anden milliardaftale. I samarbejde med det tyske medicinalfirma Merck KGaA skulle de videreudvikle det potentielle lægemiddel Sym004. For godt et år siden stoppede Merck KGaA samarbejdet, og det efterlod Symphogen med alle rettigheder til Sym004.

Udover Novo A/S og PKA har Symphogen også aktionærer som amerikanske Essex, Lønmodtagernes Dyrtidsfond, Sunstone Capital, Danica Pension og hollandske Gilde.

Se også: Direktør som 21-årig: Filip sælger fodboldtrøjer til hele Europa

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Nuuk Imeq's medarbejdere er bekymret for deres fremtid
Birna-mistænkt er nu tiltalt for drab
Skadet Akutaaneq Kreutzmann kan misse slutspillet
Tegner advarer mod egen erotiske udstilling
Video: Derfor er Danmark i selskab med Rusland
KNR om sprogbrug: Vi kan gøre det bedre
sermitsiaq.ag