Samfund

Demonstranter stoppede togdriften til Sverige

Alle tog fra Danmark til Sverige blev indstillet lørdag aften

  • Der foregik en demonstration i Københavns Lufthavn mod Sveriges kontrol af passagernes id-papirer. (Foto: Rumle Skafte)
Der foregik en demonstration i Københavns Lufthavn mod Sveriges kontrol af passagernes id-papirer. (Foto: Rumle Skafte)
1/2
Næste »

Ved du noget? Tip os på sms/mms (alm. takst), eller send en mail til 1224@eb.dk.

Alle tog fra Danmark til Sverige blev lørdag kort før klokken 18 blevet indstillet på grund af en demonstration mod id-kontrol i Københavns Lufthavn. Omkring 18.45 kører togene igen, men der kan forekomme forsinkelser.

Det skete, fordi det lykkedes nogle af demonstranterne at hoppe på toget uden gyldigt id. Det oplyser DSB's pressevagt til Ritzau.

51920870 - 09_01_2016 - Germany Cologne Crimes - Juergen Schwarz.jpg 112 - 9. jan. 2016 Politi skød med vandkanoner: Flere end 1500 demonstrerede i Köln

Demonstranterne var altså skyld i, at alle tog i i en kort periode blev indstillet fra Danmark til Sverige. Det lykkedes dem at slippe igennem de såkaldte sluser på perron 1 mod Sverige uden gyldigt id.

- DSB risikerer en bøde på 50.000 kroner per togpassager uden tilstrækkelig legitimation, siger pressevagten ifølge Ritzau.

Ekstra Bladet har været i kontakt med pressevagten hos DSB, men herfra har man ingen yderligere kommentarer til situationen.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

Aktivister fra Danmark og Sverige mødtes i Københavns Lufthavn for at markere deres modstand mod at alle skal vise id-papirer. (Foto: Rumle Skafte) Aktivister fra Danmark og Sverige mødtes i Københavns Lufthavn for at markere deres modstand mod at alle skal vise id-papirer. (Foto: Rumle Skafte)
Der var pres på
Hos Københavns Politi fortæller man, at to tog blev aflyst.

- Der var pres på, og id-kontrollerne kunne ikke følge med, siger Henrik Blandebjerg, presseansvarlig hos Københavns Politi.

Han siger, at det ene tog blev aflyst, fordi man ikke kunne nå at tjekke alles id, mens et andet tog blev aflyst, fordi det holdt i vejen. Han oplyser videre, at den demonstration, der er foregået ved Københavns Lufthavn er forløbet uden tumult, men at der har været mange mennesker til stede.

Se også: Grænsekontrol: Asyltal fortsætter op

Lørdag eftermiddag mødtes aktivister fra Danmark og Sverige i Københavns Lufthavn for at markere deres modstand mod den svenske regerings beslutning om, at alle rejsende skal vise id-papirer for at kunne komme fra Danmark til Sverige.

Københavns Politi oplyser, at demonstrationen er forløbet uden større tumult. (Foto: Rumle Skafte) Københavns Politi oplyser, at demonstrationen er forløbet uden større tumult. (Foto: Rumle Skafte)

Det er ikke første gang, at en passager er sluppet igennem id-kontrollen uden gyldigt id. Den 5. januar talte Ekstra Bladet med Niels Paarup Petersen, der kom igennem kontrollen med et tre år for gammelt pas

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere