Samfund

DMI varsler: Vindstød af stormstyrke rammer Danmark

Hvis man bor i de nordvestlige dele af det danske kongerige, skal man fredag og lørdag holde godt fast på hat og briller

  • DMI varsler voldsomme vindstød af stormstyrke i de nordvestlige dele af landet. Arkivfoto: Joachim Adrian
DMI varsler voldsomme vindstød af stormstyrke i de nordvestlige dele af landet. Arkivfoto: Joachim Adrian

Man kan med fordel planlægge indendørs weekendhygge de næste par dage, hvis man ikke har lyst til at blæse væk.

Vejret bliver nemlig både en kølig og blæsende fornøjelse de næste par dag. Især hvis man bor i de nordvestlige dele af landet, hvor DMI varsler vindstød af stormstyrke i eftermiddag og henover aftenen.

Derfor skal man altså være særligt varsom, hvis man bevæger sig ud, forklarer vagthavende meteorolog ved DMI, Thyge Rasmussen.

- Der kommer noget blæsevejr ned over landet i eftermiddag. Det er mest i den nordlige og den vestlige del af Jylland, de for alvor vil mærke den kraftige vind.

Det blæsende vejr begrænser sig ikke til de nordvestlige dele af kongeriget. Også resten af landet vil få vind i håret i løbet af dagen.

- Resten af landet vil også opleve et noget blæsende vejr. Her vil de dog kun opleve vindstød af kulingstyrke, men stadigvæk ganske blæsende vejr, forklarer Thyge Rasmussen.

Kig til solen
I de tidligere formiddagstimer fredag er det kun vendelboerne, der er så heldige at få et kig til solen, men i løbet af dagen vil også resten af landet få udsyn til solens stråler.

- Hen over eftermiddagen begynder der at komme huller i skyerne. Den opklaring kommer nordfra, hvor der allerede nu er lidt solskin. Det vil brede sig stille og roligt ned over landet, så vi i aften kan få solnedgangen at se de fleste steder, forsikrer Thyge Rasmussen.

Weekend-vinden
Det blæsende forårsvejr vil fortsætte lørdag. Vinden kommer fra nordvestlig retning, og dermed er det atter de nordvestlige dele af landet, der vil blive hårdest ramt af vinden.

Havde man glædet sig til udendørs forårshygge, fortsætter de dårlige nyheder desværre. Særligt hvis man bor i de sydvestlige dele af landet.

- De sydvestlige dele af landet vil opleve nogle byger, men i de nordøstlige egne er der pæne chancer for, at man kan komme til at se solen. Så lidt positivt er der da at sige, fortæller Thyge Rasmussen.

Først søndag vil vinden lægge sig og regnen udeblive.

Temperaturerne vil de kommende dage ligge omkring de 10 grader i dagstimerne, men der om natten vil være mellem to og fem grader.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
Politiker-debat om overvågning på jobbet
Kun én kommune mod korruption
Kristian Jeremiassen skifter igen politisk spor
Ny grønlænderforening i Fredericia
Besøg Malene i Igaliku via computer
Maniitsoq Musikskole sendte afbud
sermitsiaq.ag