Samfund

Efter nazi-sammenligning: Nu slår Danmark igen

Den danske ambassade i USA kæmper for at redde Danmarks omdømme

  • Løkkes fortrop i USA forsøger bravt at kæmpe for den danske ære på den anden side af Atlanten (Foto: Joachim Adrian/Tegning: Steve Bell)
Løkkes fortrop i USA forsøger bravt at kæmpe for den danske ære på den anden side af Atlanten (Foto: Joachim Adrian/Tegning: Steve Bell)

De seneste døgn har Danmark trukket overskrifter i alverdens medier efter et flertal i Folketinget i går vedtog, at flygtninges værdigenstande der overskrider en værdi af 10.000 kroner, kan konfiskeres.

I flere af dagens udgaver af udenlandske aviser hænges Danmark ud. I sær statsminister Lars Løkke Rasmussen har stået for skud.

Ulla.JPG Samfund - 27. jan. 2016 Holocaust-offer om nazi-tegning af Løkke: Det er ikke helt unfair

Den internationale shit-storm har nu fået den danske ambassade i USA til at gå ud med et ark, der beskriver en anden side af Danmarks rolle i den aktuelle flygtningesituation.

Det er blandt andet sket på Twitter.

21.300 flygtninge i 2015
I seks punkter forsøger den danske stats talerør i USA at tegne et andet billede af Danmarks indsats og dermed indirekte forsvare gårsdagens stramninger.

- Danmark modtog 21.300 asylansøgere i 2015, hvilket sender Danmark ind i top ti på listen over medlemslande i EU, der modtog flest asylansøgere pr indbygger. Det vil svare til, at USA modtog 1,2 millioner flygtninge om året, lyder argumentationen i et af punkterne.

Se også: Løkke udstillet som nazi-leder

Den danske ambassade peger på, at Danmark er et af kun fem lande på verdensplan, der har formået at opfylde FNs mål om at landene skal bruge mindst 0,7 procent af bruttonationalproduktet på udvikling og humanitærhjælp til tredjeverdenslande.

Samtidig påpeger ambassaden, at Danmark er et af de mest 'generøse lande', når det kommer til at give adgang til sundhedsvæsnet, uddannelse og øvrige velfærdsydelser.

Shit-storm
Kritikken fra ind og udland har sendt Danmark ud i en international shit-storm, hvor flere toneangivende udenlandske aviser i deres udgaver onsdag har karikeret Danmark og statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Se også: Elbæk afviser nazisammenligninger i udenlandske medier

Værst står det til i en karikatur-tegning i britiske the Guardian.

Her toner den danske statsminister frem i en nazi-agtig påklædning - som Hitler satte stor pris på - hvor statsministeren i en taleboble kalder det krænkende at sammenligne Venstre med nazister.

The Guardian formår i en tegning både at håne statsministeren, Lege, Carlsberg og Randers (Tegning: Steve Bell) The Guardian formår i en tegning både at håne statsministeren, Lege, Carlsberg og Randers (Tegning: Steve Bell)

- Høster guldtænder
Det er dog langt fra alle på Twitter, der mener, at ambassadens forsøg på at afmontere shit-stormen er lykkes.

Flere end hundrede har svaret på tweetet og her er modtagelsen mildest talt blandet.

- En skam dette forsøg overskygges af reglen om at holde familier adskilt i tre år, teltlejre og beslaglæggelsen af smykker, skriver Sandra Hoj.

- Danmark er snart Europas førende indenfor høst af guldtænder, skriver en anden, mens andre forsvarer forslaget.

Er det i orden, at en engelsk avis bringer en satire-tegning af Lars Løkke Rasmussen klædt i nazi-uniform?

Se resultat

Er det i orden, at en engelsk avis bringer en satire-tegning af Lars Løkke Rasmussen klædt i nazi-uniform?

Din stemme er modtaget

Vis afstemning

Fejl

Der skete desværre en fejl, prøv igen senere.
FAKTA: Disse asylstramninger er blevet vedtaget

En række af Venstre-regeringens nye asylstramninger er tirsdag blevet vedtaget i Folketinget.

Lovforslaget, der bakkes op af Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokraterne, indeholder følgende elementer:

* Politiet skal beslaglægge flygtninges genstande, hvis værdien er over 10.000 kroner. Det gælder dog ikke genstande med særlig affektionsværdi som vielsesringe.

* Retten til familiesammenføring for flygtninge med midlertidig beskyttelse forlænges fra et til tre år.

* Det bliver sværere at opnå permanent opholdstilladelse. Den "særlige lempelige adgang til tidsubegrænset opholdstilladelse" for flygtninge sløjfes.

* Asylansøgere får nedsat deres ydelse med ti procent, ligesom der indføres gebyrer på at ansøge om permanent opholdstilladelse og få familiesammenføring.

* De cirka 500 kvoteflygtninge, Danmark efter aftale med FN modtager årligt, udvælges i flygtningelejre i nærområderne og regnes blandt de svageste flygtninge. De skal fremover leve op til et integrationspotentiale for at komme til Danmark.

* Reglerne for inddragelse af flygtninges opholdstilladelse skærpes, hvis flygtninge har været på besøg i hjemlandet.

* Asylansøgere får ikke længere adgang til indkvartering i selvstændige og særlige boliger uden for asylcentrene.

Kilder: Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet, ft.dk og DR.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere