Samfund

Ikea tilbagekalder legetøj: Fjern det straks fra børn

Den svenske møbelgigant tilbagekalder legetøj af frygt for kvælning

  • Ikea tilbagekalder legetøj, som i værste fald kan medføre kvælning. (Foto: AP)
Ikea tilbagekalder legetøj, som i værste fald kan medføre kvælning. (Foto: AP)

Ikea tilbagekalder Lattjo trommestikker og Lattjo slaginstrument på grund af risiko for kvælning. Det oplyser møbelkæden i en pressemeddelelse.

Lattjo trommestikker og Lattjo slaginstrument tilbagekaldes. (Pr foto) Lattjo trommestikker og Lattjo slaginstrument tilbagekaldes. (Pr foto)

Tilbagekaldelsen sker fordi den sorte gummikugle på trommestikkerne kan gå løs eller skrues af. Der er ikke rapporteret om nogle hændelser, men der kan være risiko for, at mindre børn kommer til at sluge den løse gummikugle og det kan i værste fald medføre kvælning, skriver Ikea.

- Børn tænker ikke på sikkerheden, når de leger, og derfor skal vi gøre det. Lattjo trommestikker og Lattjo slaginstrument kan udgøre en sikkerhedsrisiko trods at de er testet i henhold til gældende sikkerhedsforanstaltninger, ønsker vi derfor at tilbagekalde dem. På den måde minimerer vi risikoen for at børn kommer til skade, når de leger, udtaler Thomas Balslev, salgsleder for Børnenes Ikea i Danmark.

Trommestikker og slaginstrument er solgt siden 1. november 2015. Ikea opfordrer kunder til 'straks at fjerne legetøjet fra børn og aflevere det i nærmeste Ikea-varehus'.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere