Samfund

Kæmpe demonstration i Rom skal stoppe homo-partnerskaber

Mange italienere ventes at protestere over lov, der vil give flere rettigheder til blandt andet homoseksuelle

  • (Foto: Colourbox)
(Foto: Colourbox)

Op mod 500.000 mennesker ventes lørdag at gå på gaden i Italiens hovedstad, Rom, for at protestere imod en lov, der vil tillade to personer af samme køn at indgå registreret partnerskab.

- Så mange mennesker som muligt skal deltage. Husk, at dette er vores eneste våben, siger Massimo Gandolfini, der er arrangører af demonstration, der har sit udgangspunkt i den store Circus Maximus-arena.

Arenaen har plads til 350.000 mennesker, men gaderne omkring den romerske hippodrom ventes også at blive fyldt.

Italien er det eneste større vestlige land, der fortsat ikke tillader registreret partnerskab mellem to mænd eller to kvinder.

Senatet i Italien tog torsdag hul på lovgivningsarbejdet. Hvis loven bliver vedtaget, får homoseksuelle par også lov til - i visse tilfælde - at adoptere hinandens børn og arve hinandens pension ved dødsfald.

Lørdagens demonstration finder sted på Familiens Dag i Italien. I 2007 blev den daværende regering med premierminister Romano Prodi i spidsen tvunget til at lægge et lignende forslag på is efter massive protester på Familiens Dag.

Støtter af en lovændring siger, at Italien bliver nødt til at følge med tiden og henviser til, at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol ved flere lejligheder har kritiseret Italien for netop at halte bagefter på området.

Modstandere af loven bakkes op af den katolske kirke. De håber på, at det endnu en gang lykkedes at stikke en kæp i hjulet på planerne om at give par af samme køn lov til at indgå registreret partnerskab.

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
KNR mener Inatsartuts formandskab er på en demokratisk glidebane
Nanook indstillet til fornem musikpris
Randi: Michael var ikke længere en del af gruppen
Café: RAL er ved at tage livet af os
Intern splid hos Demokraterne
Musikskole udvider med dans
sermitsiaq.ag