Samfund

Lotto-vinder dømt til at dele gevinst

En amerikansk kvinde har indgivet konkursbegæring efter eks-kæresten fik medhold i, at han skulle have del i hendes million-gevinst

Lynn Anne Poirier havde held i spil, men ikke i kærlighed. Og nu har den 62-årige kvinde fra Florida også trukket nitten i retten.

En jury i Seminole County har bestemt, at Poirier skal dele sin lotto-gevinst med Howard Browning, der var kæreste med Poirier, da tallene faldt ud til hendes fordel.

Tilbage i 2007 vandt kvinden én million dollar i lotto og Brownings advokat Sean Sheppard havde held med at overbevise juryen om, at det tidligere par havde en aftale om at dele gevinster mellem sig.

Se også: Millionærrådgiver klar til gevinst på 475 millioner: Jeg har verdens bedste job

I USA kan vindere som regel vælge mellem at få hele gevinsten udbetalt i rater over flere år eller modtage en mindre sum med det samme. Lynne Anne Poirier valgte at få 750.000 dollar på en gang og vinkede kort efter farvel til kæresten for sidste gang. Troede hun.

Skal af med 291.000 dollar
Dommeren bestemte, at eks-kæresten havde krav på 150.000 dollar af den oprindelige gevinst og med renters rente blev det til 291.000 dollar.

Poirier har allerede brugt størstedelen af lotto-gevinsten og erklærede sig konkurs, da hun hørte dommen. Hun har ikke opført Howard Browning over listen af kreditorer, der har penge til gode hos hende, men har i stedet opført eks-kæresten navn under punktet: Uafklarede krav.

Se også: Mand anede ikke han vandt 12 millioner: Jeg tjekkede de forkerte lottotal

The Orlando Sentinel skriver, at Lynn Anne Poirier trods dommen fastholder, at parret aldrig havde indgået nogen aftaler om, at pengene skulle deles, hvis en af dem en dag ramte jackpot.

I januar vandt en heldig amerikaner 1,6 mia. dollars. Se hvordan det gik til her (video: AP)

51922244 - 09_01_2016 - Powerball Jackpot - Lynne Sladky.jpg Samfund - 14. jan. 2016 Mindst én vinder af kæmpe lottogevinst er fundet i USA  

Læs også

Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Få EKSTRA overblik
Grønland - Seneste nyt
De handicappede skal have en talsmand
Politiet har fået nye spor i sagen om efterlyst pige
Tre grønlandske taekwondokæmpere til EM
Lufthavn afspærret efter mistænkelig fund
Ekspræsident Obama vil hjælpe unge med at ændre verden
Flere vilde temperaturstigninger venter i Arktis
sermitsiaq.ag