Samfund

Mere sne og kulde - men så kommer plusgraderne

Den kommende uge vil byde på alt fra gysende nattefrost til en varmere weekend

Sneen har fået lov at ligge flere steder i landet, her i Nordjylland, grundet de seneste dages minusgrader. Og frosten fortsætter, melder DMI. (Video: René Schütze)
1/2
Næste »

Sne og frost.

Sådan har de seneste vejr-prognoser lydt over det danske vejr, og det fortsætter lidt endnu.

- Det bliver fortsat vinterligt med dagsfrost og frysegrader om natten, så vi er slet, slet ikke ovre vintervejret, fortæller Lars Henriksen, vagthavende meteorolog ved DMI til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen kan nattefrosten den kommende uge ryge helt ned på -10 grader. Og hvis du skal ud om aftenen eller natten, kan det i nogle dele af landet blive nødvendigt med en ekstra trøje, da natte-temperaturen enkelte steder kan lyde på -12 til -15 grader.

- Samtidig vil vi få snebyger, da et lavtryk kommer ind fra den nordvestlige del af landet. Nedbøren vil overvejende falde som sne, men nogle steder kan det også blive til slud. Der kan snildt falde et par millimeter - hvis ikke centimeter, siger Lars Henriksen til Ekstra Bladet.

Varmere weekend

Men selv om ugen starter med sne og kolde vinde, behøver den langt fra at slutte sådan. Weekenden byder nemlig på mildere temperaturer.

- I weekenden vil mildningen slå igennem. Den nyeste prognose viser en lunere luft allerede fredag, men det kan sagtens nå at svinge, fortæller vagtchefen og henviser til, at det milde vejr kan være forsinket til lørdag eftermiddag.

- Når mildningen kommer rigtigt ind over land, vil vi mærke en forskel i temperaturerne. Nogle steder vil der falde let frost, men vi vil muligvis nå op på positive temperaturer i nærheden af 2-6 plusgrader.

Lars Henriksen vurderer samtidig, at vi fremadrettede vil få lune dage med højere temperaturer.

Læs også

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste

Følg Ekstra Bladet

- så giver vi dig noget at tale om

Følg Ekstra Bladet
Seneste Nyheder
Hent flere
Mest læste i Nyheder
Hent flere